ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τολιόπουλος, ο… εκτελεστής! Όταν “έκαιγε” η μπάλα “τελείωσε” τον ΠΑΟΚ

Μπορεί να ήταν άστοχος για τρία δεκάλεπτα και να μην έπιασε τα συνηθισμένα γι’ αυτόν φέτος επίπεδα απόδοσης, όμως στην τελευταία περίοδο, “εκτέλεσε” τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος ευστόχησε στα δύο σουτ, που τελείωσαν το παιχνίδι, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του. Ο 27χρονος γκαρντ έκανε το 69-58 από τη γραμμή των 6,75 και με τον ίδιο τρόπο έγραψε το 72-58, 2’53’’, προτού το φινάλε, βάζοντας τους τίτλους τέλους στο ντέρμπι.

Ο Τολιόπουλος απέδειξε για μια ακόμη φορά χθες, πως είναι παίκτης που θέλει την μπάλα στα κρίσιμα κι έχει τον τρόπο, την προσωπικότητα και την ικανότητα να την στέλνει στο καλάθι.

Σημείωσε τους 13 από τους 20 συνολικά πόντους του (5/6 β., 3/7 δπ., 3/10 τρ.) στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ ήταν εξαιρετικός και πάλι στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας έξι ασίστ (καλύτερος πασέρ του ματς). Ακόμη ήταν πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας και του αγώνα, με επτά ριμπάουντ (!) και πρόσθεσε δύο κλεψίματα κι ένα λάθος, σε 26:44.

Ήταν δεύτερος σκόρερ των κιτρινόμαυρων και δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης, όντας πίσω από τον Ρόνι Χάρελ και στις δύο στατιστικές κατηγορίες.

To Top