ΜΠΑΣΚΕΤ

Τον κιτρινόμαυρο Τσαχτσίρα ξεχώρισε η EuroLeague εν όψει του ANGT στο Ντουμπάι

Στη λίστα των “must watch” παικτών έβαλε η EuroLeague τον Φίλιππο Τσαχτσίρα του Άρη, εν όψει του Adidas Next Generation Tournament που θα γίνει στο Ντουμπάι από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τριήμερου Adidas Next Generation Tournament που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι (22-24/3), η EuroLeague παρουσίασε μερικά από τα κορυφαία ταλέντα που αναμένεται/πρόκειται να λάμψουν στο τρίτο τουρνουά της σεζόν.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Έλληνας και μάλιστα… κιτρινόμαυρος. Πρόκειται για τον Φίλιππο Τσαχτσίρα, τον 18χρονο (γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2006) φόργουορντ με ύψος 2μ.05 που αγωνίζεται στο εφηβικό τμήμα του Άρη και στην θυγατρική ομάδα των κιτρινόμαυρων στην National League 2 (Γ’ Εθνική), Ναύαρχο Βότση.

“Ο Τσαχτσίρας θα κάνει το ντεμπούτο του στα ANGTs, όπως και ο Άρης. Ο ύψους 2μ.05 πάουερ φόργουορντ είχε 10 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.7 κλεψίματα στο EuroBasket U16 το 2022, όταν η Ελλάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Είναι ψηλός που αντιλαμβάνεται καλά το παιχνίδι, έχει κινήσεις στο ποστ και μπορεί να εκτελέσει από την περιφέρεια. Είναι καταπληκτικός ριμπάουντερ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός. Μία από τις αδυναμίες του είναι η ντρίμπλα, που αν βελτιωθεί, θα τον βοηθήσει να γίνει ακόμη πιο απειλητικός όταν παίζει με πρόσωπο προς το καλάθι” αναφέρει στο κείμενό του ο Ντέιβιντ Χέιν.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Ναύαρχο Βότση, πριν ταξιδέψει στο Ντουμπάι, ο Τσαχτσίρας σκόραρε 33 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί των Μουδανιών, ενώ με την εφηβική ομάδα του Άρη θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουλμ, τους Ντουμπάι Φάλκονς και τη Βιλερμπάν στην πρώτη φάση του τουρνουά.

To Top