ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τον λύγισαν τα προβλήματα, «ποδαρικό» με ήττα (2-0) για τον κακό Άρη

Ο Άρης λύγισε από τα πολλά προβλήματα, παίζοντας με… αλχημείες μεσοεπιθετικά και έχασε στο πρώτο παιχνίδι του 2022 από τον Παναθηναϊκό με 2-0.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα ήταν σε μια από τις άσχημες βραδιές της, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, μόλις στο 14’, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40’ όταν η κεφαλιά του Μπεναλουάν… τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και τελικά δεν είχε επιλογές και αντίδραση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με… άδειες τις βαθμολογικές της αποσκευές.

Ο Άρης στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μαντσίνι, Γκαρσία, Γκάμα, Ματίγια, Φαμπιάνο και σε συνδυασμό με την απουσία του Καμαρά, “ξέμεινε” από επιθετική δημιουργία και ενέργεια. Ανέτοιμος λόγω τραυματισμού ο Μπερτόγλιο, αδύναμος κρίκος ο Λούμορ, όπως και ο Σούντγκρεν, ελάχιστη βοήθεια από Σάσα, Τζέγκο, εγκλωβίστηκε ο κατά τεκμήριο πιο επικίνδυνος παίκτης του Άρη Ιτούρμπε, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Τεράστιο πρόβλημα που αναδείχθηκε η έλλειψη ικανού κεντρικού φορ, για να τον “νιώσει” η αντίπαλη άμυνα, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες του Λόπεθ.

Πάλευε μόνος στην άμυνα ο Μπράμπετς και μεσοεπιθετικά ο Εντιαγέ, όπως και ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, εάν θέλουμε να αναζητήσουμε διακριθέντες. Με μόλις δυο τελικές (καμία στην εστία) έναντι 12, ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Άρης, ο οποίος ξεκίνησε με το… αριστερό τη χρονιά, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για να είναι στην κορυφή και με αξιώσεις σε τροχιά πλέι οφ.

ΜΕ ΛΟΠΕΘ ΚΑΙ ΛΟΥΜΟΡ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άκης Μάντζιος με δεδομένες τις πολλές απουσίες ξεκίνησε το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό με τους: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Μπεναλουάν, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ, Ιτούρμπε, Λούμορ, Λόπεθ, δίνοντας τον ρόλο του φορ στον Λόπεθ και τον Λούμορ ως προωθημένος ακραίο επιθετικό.

“ΘΕΑΤΗΣ” ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ 1-0

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 14′ πληρώνοντας την γενικότερη αμυντική του ολιγωρία. Ο Χουάνκαρ έκανε την σέντρα, ο Αϊτόρ άφησε στον Παλάσιος που από κοντά είδε τον Κουέστα να τον νικάει στο πρώτο του σουτ, αλλά με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Ισπανό κάνοντας το 1-0. Άργησε να καλύψει ο Ιτούρμπε από τα δεξιά, “θεατές” οι αμυντικοί του Άρη, ήρθε μοιραία το γκολ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Άρης έδειχνε φανερά ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Ζήτησε το… λάθος μετά την πίεση στον αντίπαλο για να βρει προϋποθέσεις ισοφάρισης, ενώ σε ατομικό επίπεδο, ο Ιτούρμπε, έμοιαζε να είναι η μοναδική απειλή, μια και ο Λούμορ δεν είχε ανταποκριθεί στον νέο ρόλο του, λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πίεσε και είχε δυο καλές στιγμές για να σκοράρει στο 36′ και στο 37′ με τον Λούντκβιστ και τον Αϊτόρ.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΠΕΝΑΛΟΥΑΝ!

Τεράστια ευκαιρία του Άρη για το 1-1 στο 40′! Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπεναλουάν με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι! Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΑΪΤΟΡ- “ΕΡΙΞΕ” ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Ο Άρης μπήκε και στο β΄μέρος… μπερδεμένος, παγωμένος και δέχθηκε την πίεση του Παναθηναϊκού. Στο 50΄ ο Αϊτόρ έκανε την προσπάθεια και σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Κουέστα. Ο Μάντζιος βλέποντας τα προβλήματα έριξε στη μάχη τον Μπερτογλιο στο 53′ αντί του Γκάνεα, θέλοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Άρης πίεσε, πήρε μέτρα στο γήπεδο με τον Μάντζιο να ρίχνει και τον Μάνο στο παιχνίδι στο 62′ μια και τραυματίστηκε ο Ιτούρμπε.

ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΙ 2-0

Το παιχνίδι κύλησε στην αναζήτηση του λάθους και από τις δυο ομάδες και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έκανε το 2-0, με το Αϊτόρ. Ο Παλάσιος έβγαλε σέντρα, ο Αϊτόρ κατέβασε την μπάλα και έκανε το σουτ κάνοντας το 2-0 αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Σούντγκρεν.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης κι έφυγε με ήττα από την Λεωφόρο, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τον θέλει να χάνει, όποτε δέχεται πρώτος γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (92’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Τζέγκο, Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Εντιαγέ (85’ Χαϊροβιτς), Λούμορ, Λόπεθ.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς. Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης, Βασίλειος Μωυσιάδης. 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης.

VAR: Μπόγκναρ Τόμας (Ουγγαρία), AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών).

To Top