ΑΠΟΨΕΙΣ

Τον πρόδωσε η άμυνα και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για διπλό

Ο Άρης έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο Ιβανόφειο να πάρει την νίκη και συγχρόνως την δυνατότητα να μπει για τα καλά στην μάχη για την απόκτηση μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος από εκεί που λείπει τα τελευταία χρόνια.

Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου χάρις στην πολύ καλή του άμυνα έδειχνε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός και δέχθηκε 48 πόντους!

Αυτό που μας εξέπληξε είναι ότι οι απροπόνητοι αντίπαλοι του (έκαναν αποχή από τις προπονήσεις σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα) έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις στο τέλος . Φάνηκε ακόμη οι αντίπαλοι να θέλουν περισσότερο την νίκη γιατί ήξεραν ότι γιαυτούς ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο . Είχαν περισσότερο πάθος.

Και αν στα προηγούμενα παιχνίδια μιλούσαμε για  απουσίες βασικών παικτών στον Άρη σαυτό το παιχνίδι και οι δυο ομάδες είχαν από μια σημαντική . Οι κιτρινόμαυροι του Κέλι που δείχνει ότι έχει καθίσει για τα καλά στην Αμερική λόγω του οικογενειακού του προβλήματος και δεν πρόκειται να επιστρέψει και οι γηπεδούχοι του καλύτερου περιφερειακού τους παίκτη του Αμερικανού Ρότεν.

Στο παιχνίδι με Προμηθέα ο Γιάννης Καστρίτης είχε βάλει την δική του πινελιά για να έρθει η μεγάλη νίκη όμως χθες έχει και αυτός την δική του ευθύνη στην αποτυχία . Μπορεί και ο ίδιος να παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε την άμυνα που έπρεπε στο β΄ μέρος αλλά τι έκανε και ο ίδιος για να αλλάξει την κατάσταση;

Ειδικά στην περίπτωση της άμυνας πάνω στον Παπαδάκη δεν αντέδρασε παρά μόνο όταν δέχθηκε το πέμπτο τρίποντο όταν και έβγαλε τον Κάουαν και έβαλε τον Πουλιανίτη αλλά τότε ήταν αργά. Ακόμη άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα έναν χαρισματικό σκόρερ όπως  είναι ο Χάνλαν και όταν τον ξανάβαλε και πήρε μπρος στο σκοράρισμα και στην επαφή προς το καλάθι παρολίγο να γυρίσει ένα χαμένο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι.

Δεν θέλω μ’ αυτά που επισημαίνω να μετριάσω την συμμετοχή του Έλληνα τεχνικού στην φετινή πορεία μέχρι τώρα  της ομάδας που είναι αρκετά  καλή σε σχέση με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε όμως χθες ήταν μια κακή μέρα και για τον ίδιο.

Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε για τον Άρη που πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος για να είναι στην 8άδα. Και αυτό θα γίνει αν έρθουν νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top