Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο ανάδοχος του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Την Παρασκευή εγκρίθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Ενέργειας, οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην πορεία προς τη δημοπράτηση του γηπέδου μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτό που θα ακολουθήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι η συνεδρίαση του τεχνικού συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να εγκρίνει και τυπικά τους Περιβαλλοντικούς Όρους και να δώσει το «πράσινο φως» στο Δήμο Αθηναίων για τη δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου με τη μέθοδο του άρθρου 50 του Νόμου 4412.

Εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως έχουν προγραμματιστεί, στο Δήμο Αθηναίων προτίθενται να ξεκινήσουν τη δημοπράτηση του έργου της ποδοσφαιρικής αρένας, μέσα στο διάστημα από 10 έως 15 Οκτωβρίου.

Η δημοπράτηση θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο κι ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2023 θα έχει προκύψει ο ανάδοχος του έργου, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου η οποία θα διαρκέσει 36 μήνες έως την ολοκλήρωσή της.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην 14σέλιδη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ, την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

To Top