Τοπαλίδης για τις μεταγραφές: “Γκολτζής, Έλληνες και έμπειροι τον Ιανουάριο”

Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη, Γιάννης Τοπαλίδης, ανέλυσε τη φιλοσοφία της ομάδας ενόψει Ιανουαρίου και σε ποια πλαίσια θα κινηθούν για την ενίσχυση του ρόστερ.

“Καταρχήν, είναι αυτονόητο ότι ψάχνουμε για έμπειρους παίκτες που θα έρθουν και θα μπούνε αμέσως στην ομάδα. Οχι σε μισό χρόνο…» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Μetrosport και πρόσθεσε: «Ψάχνουμε για έτοιμους και έμπειρους παίκτες, όχι για νεαρούς ή ταλέντα. Ταλέντο υπάρχει στην ομάδα, η εμπειρία λείπει κι αυτήν θέλουμε να προσθέσουμε με τις κινήσεις που θα γίνουν.

Στα τελευταία παιχνίδια που βρίσκομαι στον Αρη, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει ταλέντο και κατά διαστήματα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ομως, δεν κερδίζουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει, βάσης της απόδοσής που έχουμε γιατί λείπει η εμπειρία».

 Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Τοπαλίδης άφησε να εννοηθεί ότι πρώτο μέλημα ενόψει Ιανουαρίου είναι η απόκτηση ενός γκολτζή: «Στα διαστήματα που υπερέχουμε δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά έχουμε ένα θέμα στο γκολ. Μπορούμε να καθαρίσουμε πιο εύκολα τα ματς, αλλά δεν το κάνουμε γιατί δεν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες μας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη που να μας δώσει λύσεις σ’ αυτό το πρόβλημα, να μας δώσει το εύκολο γκολ για να κερδίζουμε με λιγότερο άγχος».

 Συνεχίζοντας, ο τεχνικός διευθυντής του Αρη ξεκαθάρισε ότι: «Βασικά ψάχνουμε για παίκτες στην ελληνική αγορά. Θέλουμε Ελληνες παίκτες, γιατί με τους ξένους έχουμε ένα ζήτημα όσον αφορά τις θέσεις. Υπάρχουν κάποιοι στόχοι τους οποίους εξετάζουμε, αλλά δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις και να είμαστε βέβαιοι ότι οι παίκτες που θα έρθουν να μπουν κατευθείαν στην ομάδα για να την ανεβάσουν. Ομως, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να πάρουμε και κάποιον ξένο. Αν υπάρξει κάποια αξιόλογη περίπτωση που να μας κάνει τη δουλειά, θα προχωρήσουμε».

 Καταλήγοντας, ο κ. Τοπαλίδης αναφέρθηκε στο ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και την πορεία του Αρη μέχρι τώρα: «Δεν χρειάζεται να μιλάμε για στόχο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Από ‘κει και πέρα, η ήττα στην έδρα μας από τη Δόξα Δράμας μας στοίχισε. Πίστευα ότι θα κερδίζαμε, ώστε τώρα να βρισκόμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μας στοίχισε εκείνη η ήττα. Και πάλι όμως είμαστε σε απόσταση βολής από την κορυφή. Με τις προσθήκες που θα κάνουμε τον Γενάρη πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να πετύχει το στόχο της».

To Top