ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τοπαλίδης: “Ο Άρης μπορούσε την νίκη στην Τούμπα, ξεχωρίζουν Γκάμα, Γκαρσία”

Ο προπονητής και πρώην στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε με αφορμή το ΠΑΟΚ-Άρης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ:

Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Είδα εχθές το ματς και το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Μας έχουν λείψει αυτά τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να πούμε ότι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει αρκετά χαμηλά.

-Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου:

Για παράδειγμα να πάρουμε τους αγώνες των ομάδων μας στην Ευρώπη. Έκαναν 3 ματς η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και δεν έβαλαν ένα γκολ. Φαίνεται η έλλειψη ποιότητας. Αν μιλήσουμε για το πρωτάθλημα ο Άρης μου άρεσε μέχρι στιγμής. Επιπλέον, πέρα από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ , οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ αδύναμες. Υπάρχει έλλειψη ποιότητας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο,Όταν υπάρχει ποιότητα, αυξάνεται ο ανταγωνισμός και πρέπει όλοι να προχωρήσουν στην απόδοση τους στον αγωνιστικό χώρο. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου μπορεί να ανέβει με καλύτερη εκπαίδευση προπονητών και παικτών. Οπωσδήποτε πρέπει να προωθηθούν περισσότερο οι Έλληνες που αξίζουν και όχι να πληρώνουν για να προωθηθούν. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί πληρώνουν για να προωθηθούν τα νέα παιδιά. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα από μικρές ηλικίες. Αντίθετα, πρέπει να προωθηθούν καλοί παίκτες γιατί θάβονται ταλέντα. Είναι δυνατόν στην Ελλάδα που είναι ποδοσφαιρική χώρα και στο παρελθόν έχει βγάλει καλούς παίκτες, να μην υπάρχει ένας παικταράς; Όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα σας το πουν αυτό. Με ενοχλεί που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει ποιοτικά.

-Για τον χθεσινό αγώνα στην Τούμπα και τις εντυπώσεις του:

Ο Άρης ήταν πάρα πολύ καλός, όπως ήταν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Άρης από την 1η Αγωνιστική μου αρέσει. Ένα μεγάλο στοιχείο που έχει σαν ομάδα είναι η τεχνική κατάρτιση. Παίζει ένα τεχνικό ποδόσφαιρο. Έχει παίκτες οι οποίοι ξεχωρίζουν, όπως ο Μπρούνο, ο Γκάμα και ο Γκαρσία. Αυτοί είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα είναι πολύ καλή αγωνιστικά. Πιστεύω ότι ο Άρης θα μπορούσα να κερδίσει το χθεσινό παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα και η άμυνα του ήταν καλή. Το μεγαλύτερό της στοιχείο είναι ότι υπάρχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Όλη η ομάδα έχει μια καλή κυκλοφορία της μπάλας.

-Για τον Μαβράϊ:

Τον περασμένο χρόνο στην Bundesliga δεν πήγε καλά. Γενικότερα η ομάδα του δεν πήγε καλά. Η άμυνα τους δεν ήταν καλή και έπαιξε και ο Μαβράϊ έναν ρόλο σε αυτό. Γενικά όμως, είναι ένας καλός αμυντικός. Σε μία ομάδα που δεν πηγαίνει καλά τυχαίνει πολλές φορές να επηρεαστεί ο παίκτης και να μην πάει και ο ίδιος καλά.

-Για τον Άρη στο νέο πρωτάθλημα:

Πιστεύω ότι ο Άρης θα παίξει πολύ καλά. Προβλέπω ότι θα είναι μέσα στην πεντάδα.

To Top