Τοποθέτηση της ΕΡΤ για την εκπομπή και την περίπτωση της ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων Άρη και οι αντιδράσεις που υπήρχαν από φίλους των κίτρινων με αφορμή την εκπομπή της ΝΕΤ προκάλεσε την τοποθέτηση της κρατικής τηλεόρασης.

Εκ μέρους της, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλισώβας, ο οποίος συμμετείχε στην απογευματινή εκπομπή για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, έκανε την παρακάτω διευκρίνηση στο PRESSARIS, θέση που εκφράζει ουσιαστικά και την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τοποθέτηση αυτή:

“Ξεκαθαρίσαμε ρητά στην εκπομπή τη διαφορετικότητα των δυο αγώνων και των δυο περιπτώσεων, Βέροια-Άρης και ΑΕΚ-Πανθρακικός. Στη Βέροια δεν είχαμε βιαιοπραγία γι αυτό και δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, ενώ τα επεισόδια εκείνα χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα.

Στην περίπτωση των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ στο φύλλο αγώνα γράφθηκε σαφώς ότι ήταν εκτεταμένα. Στη Βέροια ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ στο ΟΑΚΑ, ο αγώνας διεκόπη. Για τον λόγο αυτόν η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.

Στην περίπτωση του Άρη, ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε έφεση, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε πέρα από το πρόστιμο γιατί ήταν συγκεκριμένα όσα γράφθηκαν στο φύλλο αγώνα.

Βάσει των όσων έχουν γραφθεί στο φύλλο αγώνα της ΑΕΚ είναι δυο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Η τιμωρία της ΑΕΚ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το βαρύ κατηγορητήριο”.

Την ίδια ώρα, πρέπει να σημειωθεί ότι στελέχη της ΕΡΤ τόνιζαν με έμφαση ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση να συγκριθούν οι δυο περιπτώσεις και ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν αποκλειστικά με θέμα τον επικείμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ…

To Top