Τορίνο… μέσω Παρισιού ο Τσιτσιπάς

Με διαστήματα πολύ καλής απόδοσης και αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7-6 (2), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά Masters στο Παρίσι. Με τη σημερινή νίκη του, ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε και τη συμμετοχή του για άλλη μία χρονιά στα ATP Finals, που θα φιλοξενηθούν 12-19 Νοεμβρίου στο Τορίνο.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 15 στον κόσμο), ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε με ανατροπή (4-6, 6-4, 6-2) του συμπατριώτη του, Ρόμαν Σαφιούλιν. Ο Έλληνας τενίστας είχε μέχρι πρότινος ένα εντυπωσιακό «6 στα 6» απέναντι στον Χατσάνοφ, ηττήθηκε όμως στην τελευταία αναμέτρησή τους, στο Masters του Μαϊάμι, τον περασμένο Μάρτιο.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, που προηγήθηκε 3-0 κάνοντας break στο δεύτερο γκέιμ και γυρίζοντας από το 15-40 στο επόμενο, ενώ έχασε και δύο break point για το 4-0. Στον πρώτο πόντο του πέμπτου γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε άτσαλα και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, αλλά μετά από περίπου πεντάλεπτη διακοπή και τις απαραίτητες φροντίδες του φυσιοθεραπευτή επανήλθε και κράτησε εύκολα το σερβίς του ως το 5-2. Όταν, όμως, έπρεπε να τελειώσει το σετ, ο “Στεφ” έκανε αβίαστα λάθη, έχασε δύο σετ-μπολ και επέτρεψε στον Ζβέρεφ να κάνει το break, να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει 5-5 και 6-6. Στο τάι-μπρέικ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε εξαιρετικά σερβίς (τρεις άσους και άλλο ένα που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Γερμανός), πήρε και τρεις πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του και το κέρδισε με 7-2, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Με την ψυχολογία ξανά υπέρ του, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ και από εκεί και πέρα προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του για να «κλείσει» το ματς. Στο 8ο γκέιμ βρέθηκε πίσω 0-30, αλλά βγήκε από τη δύσκολη θέση με συνεχόμενα εξαιρετικά σερβίς (δύο άσοι), ενώ στο 5-3 έχασε δύο ματς-μπολ, με τον Ζβέρεφ να κάνει με άσο το 5-4. Με το ματς «στην κόψη του ξυραφιού», ο “Στεφ” βρήκε πάλι δύο μεγάλα σερβίς και, με βολέ και άσο, «έγραψε» το 6-4 και πανηγύρισε τη νίκη.

To Top