ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τουντούρης: “Το ban της FIFA, o Άρης, ο Παναθηναϊκός και ο Τσιμίκας! Κλειδί τα τηλεοπτικά για την Ελλάδα”

Ο Πασχάλης Τουντούρης μίλησε με αφορμή την κατάσταση στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη λόγω της καραντίνας… Έχοντας την ιδιότητα του FIFA agent, εκπροσωπώντας πολλούς σημαντικούς Έλληνες (μεταξύ των οποίων και τον Τσιμίκα) και ξένους ποδοσφαιριστές, αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας και όχι μόνο…

Όπως είπε μιλώντας στο Yellow Radio 92,8: “Όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κατάσταση και θα ήταν πολύ δύσκολο να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που ζούμε… Η ΟΥΕΦΑ έχει δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κυβερνήσεις να παρατείνουν όσο χρειαστεί τη διακοπή των πρωταθλημάτων με γνώμονα το συμφέρον και την υγεία των πολιτών. Πρώτος στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων έστω κι αν τραβήξουν περισσότερο χρονικά. Ίσως δούμε να γίνονται παράλληλα, οι εθνικές διοργανώσεις, να ολοκληρώνονται το Τσάμπιονς λιγκ και το Γιουρόπα λιγκ και να ξεκινάει η διαδικασία για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της νέας σεζόν! Προσανατολίζονται στο να μπορέσουν να γίνουν οι επαναληπτικοί αγώνες στο Champions και το Europa League, οι επόμενοι γύροι να γίνουν σε αγώνες νοκ άουτ σε ουδέτερα γήπεδα κι εκείνη την περίοδο να ξεκινήσουν τα πρώτα προκριματικά για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπορούν να τραβήξουν μέχρι τότε. Έχουν στείλει ήδη την ντιρεκτίβα στις κυβερνήσεις και περιμένουν τις αποφάσεις τους για το πότε θα μπορέσουν να γίνουν αγώνες με ασφάλεια. Υπάρχουν ρήτρες, τηλεοπτικά συμβόλαια και για να αποφύγουμε ένα οικονομικό κραχ πρέπει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα έστω και χωρίς θεατές”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα είπε: “Υπάρχει μια πραγματικότητα… Το ποσοστό του προϋπολογισμού των ομάδων σε σχέση με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, είναι πολύ μεγαλύτερο από άλλες χώρες. Στην Ελλάδα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ζημιά αν δεν τηρηθούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Είναι στο σημείο κλειδί. Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει κόσμος, άλλωστε η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Θεωρώ απίθανο να δούμε παιχνίδια με κόσμο φέτος. Κάποιες χώρες με τις οποίες έχω στενές επαγγελματικές σχέσεις, ίσως συνεχίσουν τους αγώνες χωρίς κόσμο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν και είμαι αισιόδοξος, θεωρώ πολύ δύσκολο ακόμα και να έχουμε θεατές από τον Σεπτέμβριο. Είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνο για κάποια κυβέρνηση να πάρει τέτοια απόφαση”.

Σε ερώτηση αν λειτουργούν οι νομικές υπηρεσίες της FIFA σε περιπτώσεις, όπως το ban του Άρη κι αν έχει πληροφορηθεί ενδεχόμενη είσοδο του Παναθηναϊκού από φέτος στην Ευρώπη είπε: “Μέσω της τεχνολογίας γνωρίζω ότι λειτουργούν, αλλά δεν ξέρω το θέμα στην ουσία του, οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση. Η FIFA σίγουρα αυτήν την εποχή έχει μεγάλη ατζέντα σε θέματα πρώτης αιχμής. Από κει και πέρα, και είναι δική μου κρίση αυτή, από όσα βλέπω και ερμηνεύω, η περίπτωση να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη δεν θα είναι σε βάρος κάποιας άλλης ελληνικής ομάδας π.χ. Άρης, αλλά μόνο εφόσον κάποιες χώρες δηλώσουν αδυναμία ή αποκλειστούν συμμετοχές, να προκύψει μια επιπλέον θέση φέτος για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνω αυτές είναι δικές μου κρίσεις…”.

Για τον Τσιμίκα, ο οποίος είναι στην επικαιρότητα για την μεταγραφή του υπογράμμισε ότι: “Ο Τσιμίκας έχει κάνει καλό πρωτάθλημα, είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από την Θεσσαλονίκη και αυτός μας… πονάει εμάς τους Θεσσαλονικείς, πώς έφυγε από τις ομάδες μας. Δεν είναι ώρα να πω το πώς και το γιατί, αλλά δεν ευθύνεται σε αυτό ο παίκτης σίγουρα. Κάνει καθημερινά τις ατομικές προπονήσεις του, όπως όλοι μένοντας στο σπίτι και περιμένει την επιστροφή στην δράση. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα για το μέλλον του τώρα”.

Για το αν θα μειωθούν τα συμβόλαια των παικτών τόνισε: “Μην περιμένετε θεαματικά πράγματα. Όλα είναι σχετικά. Μονομερείς ενέργειες για μειώσεις δεν μπορούν να γίνουν. Μπορεί αν αποδεδειγμένα μία ομάδα δείξει στις αρχές ότι έχει ζημιωθεί σε τεράστιο βαθμό, μπορεί να προβεί σ’ αυτές τις μειώσεις με τη συγκατάθεση των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές όταν υπογράφουν τα επαγγελματικά συμβόλαια δεν είναι πραγματικοί εργαζόμενοι. Όταν μία ομάδα συνάπτει αυτές τις συμβάσεις, περιμένει κάποια οικονομικά ανταλλάγματα για να τις τερματίσει. Όταν υπάρχει τέτοιου είδους σύμβαση, ο ποδοσφαιριστής αναλαμβάνει ένα ρίσκο από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Αν η εκάστοτε ομάδα αποδείξει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πρέπει να υπάρχει η εναλλακτική λύση ότι αυτός ο παίκτης αν δεν υπογράψει τη μείωση, πρέπει να μείνει ελεύθερος

To Top