Τουρκία – Ιταλία 0-3: Ένα ημίχρονο… καταιγίδα (video)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Euro 2020 η Ιταλία που επικράτησε της Τουρκία με 3-0 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Οι Τούρκοι άντεξαν για ένα ημίχρονο, καθώς το δεύτερο ανήκε ολοκληρωτικά στους “σκουάντρα ατζούρα”. Στο 53′ ο Μπεράντι μπήκε από δεξιά κι έβγαλε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, όπου ο Ντεμιράλ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της Τουρκίας και με το αυτογκόλ έγινε το 1-0.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι μετά το γκολ αυτό οι Τούρκοι θα έβγαιναν στην επίθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση και οι Ιταλοί θα «έκοβαν» κάπως το ρυθμό τους και θα έπαιζαν με αντεπιθέσεις, συνέβη το αντίθετο.

Το συγκρότημα του Μαντσίνι συνέχισε να πιέζει για να «κλειδώσει» την πρώτη του νίκη και δικαιώθηκε για την επιμονή του στο 66΄ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να «εκτελεί» από κοντά τον Τσεκίρ, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε κάνει δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Σπινατσόλα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 79΄ ο Ινσίνιε με εξαιρετικό τελείωμα.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Γκιουνές): Τσεκίρ, Τσαλίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού (65΄ Καχβετσί), Καραμάν (76΄ Ντερβίσογλου), Τουφάν (64΄ Αϊχάν), Γιαζίτσι (46΄ Ουντέρ), Τσαλχάνογλου, Γιλμάζ.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρ.Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Σπινατσόλα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Φλορέντσι (46΄ Ντι Λορέντσο), Μπαρέλα, Τζορτζίνιο, Λοκατέλι (73΄ Κριστάντε), Μπεράρντι (85΄ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (81΄ Μπελότι), Ινσίνιε (81΄ Κιέζα).

To Top