Τουρκία: Πυροβολισμός εξ επαφής από αστυνομικό σε διαδηλωτή! (videos)

Πληροφορίες για κλινικά νεκρό από εξ επαφής πυροβολισμό λίγες ώρες την ανακοίνωση του θανάτου Τούρκου διαδηλωτή. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές και τον κάμεραμαν του CNN Türk, την Κυριακή 2/06/2013 ένας διαδηλωτής με την ονομασία Ethem Sarısülük τραυματίσθηκε στην Άγκυρα από τα πύρα αστυνομικού που έβγαλε το πιστόλι του, στόχευσε και τον πυροβόλησε από απόσταση 1-2 μέτρων στο κεφάλι.

Η στιγμή του πυροβολισμού καταγράφεται στο παραπάνω βίντεο. Ο 26χρονος ακτιβιστής  είναι μέλος της τουρκικής “Σοσιαλιστικής Πλατφόρμας Αλληλεγγύης”.

Ο Ethem Sarısülük θεωρείται κλινικά νεκρός όπως γράφει και η hurriyet. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον γενικό γραμματέα του Τουρκικού Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Metin Bakkalci.

Ο ίδιος αναφέρει στη Hurriyet πως οι τραυματίες είναι δεκάδες, πολλοί εκ των οποίων είναι ακρωτηριασμένοι από ευθεία βολή αστυνομικών εναντίον τους, με δακρυγόνα και χημικά.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, πέντε ακόμα τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς και τους σοβαρά τραυματίες είναι συγκεχυμένες και κυκλοφορούν με καθυστέρηση, καθώς τα τούρκικα μέσα ελέγχονται και αναπαράγουν τις ειδήσεις μόνο μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο και των φωτογραφιών στο διαδίκτυο από χρήστες.

Τα επεισόδια στη χώρα έχουν γενικευτεί και συνεχίζονται για πέμπτη μέρα. Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στο Μαρόκο.

Πηγή: news247.gr

 

To Top