Τους άλλαξε τα… φώτα ο Άρης, ακραίο καιρικό φαινόμενο, άστραψε και βρόντηξε στο σκοτάδι: 0-2! (video)

Ο Άρης… χόρευε στην βροχή κι αφού έλαμψε εκτυφλωτικά παρά τη διπλή… διακοπή ρεύματος, «πλημμύρισε» τα Πηγάδια με την απόδοση και τα γκολ του, φτάνοντας σε μια πολύτιμη και καθαρή νίκη (τρίτη συνεχόμενη) με σκορ 0-2 σε βάρος της Ξάνθης! Η ομάδα των κίτρινων συνέχισε αήττητη με τον Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο της, την πορεία αντεπίθεσης για την Ευρώπη και με εκτελεστές τους… βροχοποιούς Ουμπίντες, Καστίγιο έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο.

Ομάδα και κόσμος νίκησαν την Ξάνθη και την καταρρακτώδη βροχή, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η νίκη των κίτρινων παρά την παρατεταμένη διακοπή-θρίλερ του ρεύματος στο 90′, πανηγυρίστηκε από όλους.

Ο Μασάδο ξεκίνησε με μια έκπληξη. Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ήταν στην αρχική ενδεκάδα του Άρη, αντί του τραυματία Νοέ Ακόστα, παίρνοντας τη θέση στα χαφ, πλάι στον Φατί. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ είχε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει, όταν μετά από φάουλ του Καπετάνου, αλλά και πλασέ του Φατί απέτυχε να σημαδέψει τα δίχτυα. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η διακοπή του ρεύματος για μερικά λεπτά τις αποσυντόνισε σε μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά χάθηκαν και από τις δυο πλευρές οι ευκαιρίες για γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μασάδο έριξε στη μάχη τον Τριανταφυλλάκο, αντί του Παπαζαχαρία, θέλοντας να αυξήσει την επιθετική ισχύ των κίτρινων, δείχνοντας φανερά ότι αναζητεί το «τρίποντο» της νίκης.

Ο Βιβιανί προσπάθησε να σταματήσει αρκετές φορές τους κίτρινους, αλλά ο Άρης στο 59’ «χτύπησε» με τον Ουμπίντες! Έπειτα από φάση διαρκείας και αλλεπάλληλες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό, που πλάσαρε με επιτυχία από 35 μέτρα στην ανυπεράσπιστη εστία (0-1).

Ο Άρης δεν σταμάτησε εκεί… Όσο δυνάμωνε η βροχή, τόσο αύξανε την επιθετική του προσπάθεια και στο 67’ βρήκε πάλι δίχτυα, όταν ο άνθρωπος γκολ των τελευταίων αγώνων, ο Καστίγιο με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-2!

Η Ξάνθη επιχείρησε να αντιδράσει, έμεινε δικαιολογημένα με δέκα παίκτες από το 71’ όταν αποβλήθηκε ο Βάλλας με δεύτερη κίτρινη, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μαρκόφσκι στο 73’, αλλά οι κίτρινοι ήταν ασταμάτητοι και χόρευαν στη βροχή! Μόνο το… ρεύμα προσπαθούσε να τους σταματήσει. Στις καθυστερήσεις, ο αγώνας διακόπηκε για μια ακόμη φορά στο 90’, λόγω της πτώσης του ρεύματος. Μετά από διακοπή 45′ (!), ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, με την συμπλήρωση τριών λεπτών καθυστέρησης, αφού επιστρατεύτηκε η γεννήτρια του γηπέδου!

Ο Άρης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρά την καταιγίδα και την διακοπή, άξιζε την νίκη και την πήρε δίκαια, έστω και με περιπετειώδη τρόπο! Δεν τον σταμάτησε ούτε η μοναδική νεροποντή, ούτε το πείσμα του… ρεύματος που διακόπηκε παρατεταμένα!

Χωρίς το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Καλογερόπουλος.

ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68’ Νταρμπιόν), Φλίσκας (62΄Σουάνης), Βλαχοδήμος, Ντάνι, Μαρκόφσκι (80’ Καζάκης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Παπαζαχαρίας (46’ Τριανταφυλλάκος), Καζναφέρης, Φατί, Νέτο, Καπετάνος (84’ Τσουκάνης), Ουμπίντες, Καστίγιο (85’ Κατίδης).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό, προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, που κράτησε… 2 ώρες και 45 λεπτά:
{youtube}T5Ro_90A0-c|640|360|1{/youtube}

To Top