Τους καταγγέλλουν στην ΟΥΕΦΑ γιατί έκαψαν τουρκική σημαία

«Το ενδεχόμενο καταγγελίας στην ΟΥΕΦΑ για το κάψιμο μίας τουρκικής σημαίας από οπαδό του ΑΠΟΕΛ, μελετούν η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τουρκίας και οι τουρκικές αρχές»!

Η σχετική αναφορά υπάρχει σε σωρεία δημοσιευμάτων από τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θέλουν να εκμεταλλευθούν το ατυχές περιστατικό στο ΓΣΠ.

Από το απόγευμα της Κυριακής το όλο θέμα πήρε διαστάσεις σε τουρκικές ιστοσελίδες. Δημοσιεύουν τις σχετικές φωτογραφίες, τονίζουν ότι το περιστατικό έγινε με φόντο μία ελληνική σημαία, αλλά τα ρεπορτάζ περιλαμβάνουν κι ένα σωρό ανακρίβειες με προφανή στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι Τούρκοι, πάντως, συνηθίζουν να κάνουν τέτοιου είδους καταγγελίες στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, όταν βέβαια υπήρχε συμμετοχή τουρκικής ομάδας.

Σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 21 Αυγούστου 2012 ανάμεσα στην Σπάρκτακ Μόσχας και τη Φενερμπαχτσέ, Ρώσοι φίλαθλοι έκαψαν σημαίες της Τουρκίας αλλά και πορτραίτα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Μετά από έντονες πιέσεις από τον Τύπο έγινε καταγγελία, αλλά η ρωσική ομάδα έπεσε τα μαλακά και συνέχισε την πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΗΓΗ: sentragoal.philenews.com

To Top