Του’ κοψαν τα πόδια, του κόβουν και το μπάσκετ

Απαγορεύτηκε σε έναν 18χρονο με πρόσθετα μέλη να συμμετέχει στους αγώνες με την ομάδα του λυκείου του για λόγους ασφαλείας.

Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση που οδήγησε στον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών του σε ηλικία μόλις έξι μηνών. Τώρα το σκληρό πρόσωπο κάποιων συνανθρώπων του ήρθε να του στερήσει αυτό που τον έκανε ευτυχισμένο, το μπάσκετ.

Ο Μπέιλι Ρόμπι συμμετείχε εδώ και πέντε χρόνια σε σχολικούς αγώνες στις ΗΠΑ με πρόσθετα μέλη, ανάλογα με αυτά που είχε στο στίβο ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους. Η ομάδα του συνήθιζε να τον χρησιμοποιεί στους αγώνες, όταν αυτοί είχαν κριθεί και οι συμπαίκτες του φρόντιζαν να τον βάζουν στο παιχνίδι δίνοντάς του την μπάλα.

Τώρα, ωστόσο, η σχολιαστικότητα ορισμένων συνανθρώπων του απειλεί να τον κρατήσει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα. Μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν για την ασφάλεια των συμπαικτών και των αντιπάλων του λόγω των μεταλλικών πρόσθετων μελών του, στον 18χρονο απαγορεύτηκε η συμμετοχή στους αγώνες. Μετά από αντιδράσεις, οι αρχές απλώς αποφάσισαν να του επιτρέπουν τη συμμετοχή εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις από την αντίπαλη ομάδα.

«Είναι γελοία απόφαση. Μπορεί να τρέξει κανονικά στο παρκέ, ξέρει ποια είναι τα όριά του και ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο τραυματισμού κάποιον άλλο», δήλωσε ο πατέρας του νεαρού. «Ο Μπέιλι απλώς θέλει να παίξει μπάσκετ», πρόσθεσε.

πηγή: sportfm.gr

To Top