ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Του “πάει” η Πολωνία: εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη μετά από περίπου έξι χρόνια

Ο Άρης νίκησε εκτός έδρας, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, μετά από πέντε χρόνια και σχεδόν 10 μήνες.

Συμπτωματικά και το τελευταίο του “διπλό”, πριν τον χθεσινό αγώνα με τη Σλασκ Βρότσλαβ, ήταν και πάλι επί πολωνικού εδάφους. Κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα με 80-72, στις 12 Δεκεμβρίου του 2017, για την κανονική περίοδο του Basketball Champions League.

Κοινός παρονομαστής των δύο αναμετρήσεων ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, της οποίας προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο διεθνής γκαρντ μάλιστα ήταν ο κορυφαίος των κιτρινόμαυρων με 22 πόντους απέναντι στους Πολωνούς, που είχαν στη σύνθεσή τους δύο μετέπειτα παίκτες του Άρη, τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Εκείνη η νίκη ήταν η μοναδική εκτός έδρας για τους κιτρινόμαυρους στην πορεία τους στο BCL της σεζόν 2017-18.

Τελευταία χρονικά εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι τη σεζόν 2018-19 κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο με 55-51, σε μια ευρωπαϊκή παρουσία, όμως που δεν θέλει να θυμάται κανείς.

To Top