Τούντζαρης: “Ο Άρης το προνόμιο της μεγάλης λαϊκής βάσης”

Ο Γιώργος Τούντζαρης, αντιπρόεδρος του Εργοτέλη και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Άρης μίλησε με αφορμή τα προβλήματα που βιώνει η Superleague 2.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101.7:

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Super League 2:

Είναι ασφυκτικά τα πράγματα, φτάσαμε Νοέμβριο μετά κόπων και βασάνων για να ξεκινήσουμε και μάλιστα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ίχνος σοβαρότητας όσον αφορά το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Ελλάδα.

Η ΕΡΤ ήταν ο μοναδικός τηλεοπτικός πάροχος που έδειξε με το… ζόρι ενδιαφέρον για αυτό το format της δεύτερης κατηγορίας. Το format των 12 ομάδων ήταν πολύ επιτυχημένο.

Φέτος φτάσαμε τέλος Οκτώβρη για να αποφασίσουμε πόσες ομάδες θα είμαστε. Είναι ένα πράγμα που δεν τιμάει κανέναν. Έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με την ΕΡΤ, αλλά δεν θέλει αυτήν την μορφή του πρωταθλήματος.

Δεύτερη κατηγορία με 34 ομάδες δεν υπάρχει πουθενά, επίσης το ότι ανεβαίνει μόλις μία ομάδα δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση. Δημιουργείται ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Ενώ συνέχισε:

To πρόβλημα είναι από την μία ότι η Super League 1 έβαλε μία προκήρυξη σύμφωνα με την οποία πέφτει μόνο ένας. Την προκήρυξη δεν την ψηφίζουν οι μεγάλοι, αλλά όσοι φοβούνται ότι θα υποβιβαστούν.

Eίναι εντυπωσιακό ότι οι πρόεδροι των ομάδων όταν πέφτουν ζητάνε να υπάρχουν περισσότεροι προβιβασμοί, ενώ όταν είναι στην β’ Εθνική ζητάνε να ανεβαίνουν περισσότερες ομάδες.

Για τα δύσκολα που πέρασε ο Άρης όταν ήταν και ο ίδιος εκεί:

Ο Άρης έχει το προνόμιο να έχει μία μεγάλη λαϊκή βάση. Όποια ομάδα περάσει αυτήν την κατάσταση καταλαβαίνει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας αυτά.

To Top