Τούρκοι θέλουν το “Μακεδονία Παλάς”!

Από προχωρημένα σενάρια που θέλουν τουρκική εταιρία να αναλαμβάνει τη διαχείριση του «Makedonia Palace» ακολουθήθηκε η προκήρυξη του νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη 12μηνη ενοικίαση του ξενοδοχείου, αυτή τη φορά με κλειστές προσφορές, στην οποία προχώρησε το ΙΚΑ στις 4 Ιανουαρίου.

Αν και ο διαγωνισμός, όπως προβλέπει η προκήρυξη, θα διεξαχθεί την 4η Φεβρουαρίου, δημοσίευμα της τουρκόγλωσσης εφημερίδας «Μπιρλίκ» (Birlik), που κυκλοφορεί στη Θράκη και διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αναφέρει ότι τουρκική εταιρία τον κέρδισε ήδη δίνοντας την καλύτερη προσφορά, με 50.000 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη τα 50.000 ευρώ αναφέρονται ως τιμή εκκίνησης.

Ανθρωποι που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι πρόκειται για μυθεύματα, καθώς δεν είναι δυνατό να έχει κατατεθεί και προκριθεί τέτοια προσφορά, αφού η απόφαση για τον προσωρινό διαγωνισμό δημοσιεύθηκε μόλις την Παρασκευή και οι προσφορές θα υποβληθούν και θα αποσφραγισθούν την 4η Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή ο διεθνής διαγωνισμός που προβλέπει τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου δεν έχει καν προκηρυχθεί και αναμένεται κάποια στιγμή εντός του 2013. Πάντως οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ότι μπορεί να υπάρξει και να εκδηλωθεί τουρκικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο.

Πηγή: dimokratianews.gr

 

Το ΙΚΑ αποφάσισε να ματαιώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 20 Δεκεμβρίου και ο οποίος θα ακολουθούσε ανοιχτή διαδικασία και προτίμησε τις κλειστές προσφορές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρήθηκε ότι έτσι θα διασφαλιστούν καλύτερα η αξιοπιστία και η αδιαβλητότητά του. Στη νέα προκήρυξη προβλέπεται ότι ο διαχειριστής θα έχει την υποχρέωση να απασχολεί στο 12μηνο τουλάχιστον το 92% του προσωπικού του ξενοδοχείου, ποσοστό που τροποποιήθηκε μετά την παρέμβαση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ο μισθωτής οφείλει να καταβάλλει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ποσού 300.000 ευρώ, η οποία θα ισχύει για 12 μήνες, ενώ η επιλογή του θα γίνει σύμφωνα με την οικονομικώς συμφερότερη προσφορά, ήτοι το υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα.

 

To Top