Τούχελ: «Ο πόλεμος είναι στην Ευρώπη και είμαστε μέρος της Ευρώπης»

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει θλίψη στην υφήλιο και έχει βυθίσει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια ανησυχητική κατάσταση.

Ενας από τους «ποδοσφαιράνθρωπους» που επηρεάζεται από αυτήν την κατάσταση, είναι και ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για τον οποίο υπάρχουν αναφορές ότι έχει προσωπική σχέση με τον Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν είναι πρόβλημα», παραδέχθηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Λίβερπουλ για το Carabao Cup (σ.σ. Κυριακή 27/2).

Πρόκειται για μια κατάσταση που επηρεάζει άμεσα τον σύλλογο του Λονδίνου και που ανησυχήσει τον Τόμας Τούχελ, όπως γράφει η εφημερίδα, «The Telegraph».

«Η κατάσταση γενικά, για εμένα και το επιτελείο μου, για τους παίκτες, είναι φρικτή. Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι εξωπραγματικό, όπως είπα, μας ταράζει τη διάθεση, σκοτεινιάζει τον ενθουσιασμό μας καθώς πλησιάζουμε στον τελικό.

Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι μεμονωμένη. Αφορά στην Ευρώπη, είναι στην Ευρώπη και είμαστε μέρος της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να πούμε ας το αφήσουμε στην άκρη. Το αντίθετο».

Ο Γερμανός τεχνικός, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να «τοποθετηθεί πολιτικά», αρνούμενος στην συνέχεια να σχολιάσει συγκεκριμένα την περίπτωση του Αμπράμοβιτς:

«Υπάρχουν τόσες πολλές αβεβαιότητες σχετικά με την κατάσταση του συλλόγου μας και την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν έχει νόημα να σχολιάσω. Επικαλούμαι το δικαίωμα να επικεντρωθούμε στον αθλητισμό και όχι στην πολιτική.

Ολα αυτά δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε όλους τους ανθρώπους και όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται περισσότερο αυτήν την στιγμή από εμάς. Οι ευχές μας, οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

To Top