Τούχελ: «Όταν η Μπάγερν μιλάει για απαράδεκτες συμπεριφορές, γελάω με όσα πέρασα στην Παρί»

Ο Τόμας Τούχελ έχει περάσει από μερικούς από τους πιο απαιτητικούς πάγκους στην ευρωπαϊκή σκηνή. Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και, τώρα, Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός απολύθηκε από τον γαλλικό σύλλογο μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, που ήδη σημαδεύτηκε από την ήττα από την τωρινή του ομάδα στον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα. Η εμμονή της διοίκησης των Παριζιάνων για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα «αυτιά» κατέληξε να κοστίσει τη δουλειά του στον Γερμανό.

Χρειάστηκαν μόλις 25 μέρες για να βάλει στόχο η Τσέλσι να προσλάβει τον Γερμανό τεχνικό. Με τους «μπλε», ο Γερμανός τεχνικός κέρδισε ένα Champions League, αλλά ένα κακό σερί την επόμενη σεζόν του κόστισε τη δουλειά του. Η αποχώρηση του Νάγκελσμαν από την Μπάγερν άνοιξε τις πόρτες για να επιστρέψει στη χώρα του. Ήδη εγκατεστημένος στον πάγκο της Βαυαρίας, κοιτάζει πίσω και συγκρίνει τη διαφορά μεταξύ των διαφορετικών συλλόγων του, μιλώντας στο συνέδριο της ISPO.

«Στο Παρίσι, οι κανόνες είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς στη Γερμανία. Αυτό με βοηθάει να καταλαβαίνω καλύτερα τους παίκτες μου. Όταν ακούω στη Μπάγερν ότι συγκεκριμένη συμπεριφορά ενός παίκτη είναι απαράδεκτη, με κάνει να γελάω γιατί λέω στον εαυτό μου: “Δεν φαντάζεσαι τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην Παρί», είπε αρχικά ο Τούχελ.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Τούχελ συνάντησε δύο σούπερ σταρ, τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ, τους οποίους ο τεχνικός των Βαυαρών όρισε ως «πολύ απαιτητικούς». Αυτή η προσωπική επιβολή τους έκανε και τους δύο να βελτιωθούν. Αν και, για τον Τούχελ, το κλειδί με αυτόν τον τύπο παικτών είναι πάντα «να έχεις καλή σύνδεση, διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να τους πείσεις για τις ιδέες σου».

Για τον Γερμανό τεχνικό, σε εκείνα τα αποδυτήρια, η ευθύνη δεν πέφτει μόνο στους αστέρες, αλλά πρέπει να δοθεί η σημασία που τους αξίζει στους «πιο διακριτικούς» παίκτες. Ο Τούχελ απαριθμεί αρκετούς που έχει προπονήσει: «Γκουντογκάν, Μικταριάν, Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα. Ή ακόμα και οι Καντέ, Μάουντ, Κόβατσιτς, Χάβερτς στην Τσέλσι. Όλοι αυτοί είναι πολύ σημαντικοί για να ηγηθείς μιας ομάδας».

To Top