Το άγαλμα με τη διάσημη κουτουλιά του Ζιντάν θα εκτεθεί ξανά στο Κατάρ

Το άγαλμα που αναπαριστά τη διασημότερη κουτουλιά στην ποδοσφαιρική ιστορία, εκείνη του Ζιντάν στον Ματεράτσι το 2006, θα τοποθετηθεί σύντομα σε αθλητικό μουσείο στην Ντόχα ενόψει της έναρξης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ του 2022 πλησιάζει και μαζί με αυτό έρχονται στο μυαλό αμέτρητες θύμησες στο κοινό από μεγάλα παιχνίδια και τελικούς που έκλεψαν την παράσταση, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι αναμφίβολα ένας από τους παίκτες που τράβηξαν πάνω τους αμέτρητα βλέμματα.

Τόσο το 1998 που με δύο δικά του γκολ με κεφαλιές εκτέλεσε την Βραζιλία και χάρισε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας στην Γαλλία όσο και οκτώ χρόνια μετά, όταν χρησιμοποίησε το κεφάλι του για να βγάλει νοκ-άουτ τον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Βερολίνου με την Ιταλία και να αφήσει τους μπλε με 10 παίκτες στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Φυσικά η δεύτερη σκηνή είναι αυτή που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα αφού έγινε μέχρι και άγαλμα για την αναπαράστασή της, με την είδηση μάλιστα της ημέρας (6/6) να τη δίνει η “Equipe”, υποστηρίζοντας σε δημοσίευμά της πως το εν λόγω άγαλμα θα τοποθετηθεί σύντομα σε ένα ολοκαίνουργιο αθλητικό μουσείο στη Ντόχα.

Πρόκειται για το άγαλμα που είχε εγκατασταθεί το 2013 στην Ντόχα και είχε αφαιρεθεί λίγες ημέρες αργότερα, με τη διευθύντρια των Μουσείων του Κατάρ, Σέικα αλ-Μαγιάσα αλ-Τανί (αδερφή του Εμίρη), να κάνει τη σχετική ανακοίνωση.

Αυτή τη φορά δεν θα εγκατασταθεί στον παραλιακό δρόμο αλλά στο νέο αθλητικό μουσείο στη Ντόχα, πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Οι κοινωνίες εξελίσσονται. Χρειάζεται χρόνος, οι άνθρωποι είναι επικριτικοί στην αρχή, αλλά μετά το καταλαβαίνουν και το συνηθίζουν.

Ο Ζιντάν είναι μεγάλος φίλος του Κατάρ και είναι εξαιρετικό πρότυπο σε όλο τον αραβικό κόσμο. Η τέχνη είναι θέμα γούστου”, τόνισε με δηλώσεις της για το συγκεκριμένο χάλκινο άγαλμα, ύψους 5 μέτρων, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το 2013 όταν κάποιοι στη χώρα υποστήριξαν πως ενθαρρύνει την ειδωλολατρεία και άλλοι τη βία.

To Top