ΜΠΑΣΚΕΤ

Το άδοξο “αντίο” του “Θεού του μπάσκετ” 22 χρόνια πριν και το “όνομα-κλειδί”, Θ.Μητρούδης…(vid)

Η είδηση της χρονιάς στον μπασκετικό Άρη δεν είναι άλλη πέρα από την μεγάλη επιστροφή στα κοινά του συλλόγου του Νίκου Γκάλη. Μπορεί ο “Θεός” του ελληνικού -και όχι μόνο- μπάσκετ να επέστρεψε στον σύλλογο που αγαπήθηκε και αγάπησε όσο κανείς, όμως πριν από ακριβώς 21 χρόνια -σαν σήμερα- θα έβαζε την υπογραφή του στο “δαιζύγιο” που τάραξε όσο κανένα άλλο τα νερά του ελληνικού αθλητισμού…

Το PRESSARIS θα κάνει μία… βουτιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα σας παρουσιάσει τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο και απομάκρυναν από τον σύλλογο τον τεράστιο Νίκο Γκάλη!

Ήταν 5 Ιουλίου 1992 όταν στα γραφεία του συλλόγου η συνάντηση Νίκου Γκάλη και Θεόφιλου Μητρούδη δεν είχε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο “Νικ” απογοητευμένος και αρνούμενος να αφήσει τα παρκέ, ώστε να αναλάβει τα τμήματα υποδομής αποχωρεί από τον σύλλογο για να υπογράψει λίγες μέρες αργότερα στον Παναθηναϊκό των Γιαννακόπουλων.

“Οιωνός” διαζυγίου…

Η σεζόν 1991/2 ήταν η χειρότερη των τελευταιων χρόνων για τον “Αυτροκράτορα” Άρη, καθώς τον βρίσκει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη. Τα οικονομικά προβλήματα “μαστίζουν” τον σύλλογο που ψάχνει τρόπους, ώστε να μην τον πάρει η οριστική κατηφόρα. Τότε εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Θεόφιλος Μητρούδης που υπόσχεται μέσω μία εταιρίας που εκπροσωπεί επένδυση 200.000.000 δραχμών στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και κατασκευή νέου γηπέδου εντός των επόμενων 6 μηνών!

Ο Ερασιτέχνης του εμπιστεύεται το πόστο του προέδρου και ο ιδιος αρχίζει τις κινήσεις. Αλλάζει το όνομα του συλλόγου σε SATO  Άρης, ενώ δεν διστάζει να ανοίξει μέτωπο με τον Ερασιτέχνη για την τοποθεσία κατασκευή του γηπέδου που…. ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Μητρούδης και Γκάλης….

Ως νέος πρόεδρος του συλλόγου ξεκίνησε από νωρίς τις αλλαγές στο ρόστερ. Μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισε να κρατήσει στην ομάδα τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και στη περίπτωση του Νίκου Γκάλη. Παράλληλα, βρισκόταν πλύ κοντα όπως και έγινε) στην απόκτηση του Ρόι Τάρπλει από τον μαγικό κόσμο του NBA. Είναι γεγονός ότι το συμβόλαιο του “Θεού” εκείνο το διάστημα ήταν τεράστιο και έφτανε μέχρι και τα 450.000.000 δραχμές τον χρόνο. Ο ίδιος προτείνει στον “Νικ” το ποσό των 100.000.000 δραχμών και την ανάληψη των ηνίων των ακαδημιών του συλλόγου, ώστε το κεφάλαιο “Γκάλης” να μην χαθεί από τον Άρη.

Το δίλημμα στο οποίο υπέβαλε  τον “Νικ” ο Μητρούδης δεν ήταν μεγάλο. Ο Γκάλης θεωρεί προσβλητική την προσφορά και αποφασίζει να φύγει από τον Άρη μετά από 14 χρόνια…

Η Μεγάλη επιστροφή!

Κάπου εκεί το κεφάλαιο αθλητής-Γκάλης ολοκληρώνεται για τον Άρη. Θα χρειαστεί να περάσουν 22 ολόκληρα χρόνια για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, με την ελπίδα όλων να είναι πιο “λαμπρό” και να κρατήσει δεκαετίες ολόκληρες. Η επιστροφή του “Θεού” στον “Ναό” του είναι γεγονός!

To Top