Το “Άρης” του Μαργαρίτη Σχοινά στο ΙΤΕ Κρήτης (photo)

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) επισκέφθηκε, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, και ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Enzyquest, start up του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, και την εταιρεία νανοτεχνολογίας Biomimetic, spin off του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες στη θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ Κρήτης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σχοινάς ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης, του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους προσομοίωσης της Έξυπνης Τάξης, του Έξυπνου Σπιτιού και του Έξυπνου Θερμοκηπίου, όπου είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με πληθώρα διαδραστικών συστημάτων και ευφυών περιβαλλόντων, καθώς και να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι επαυξημένης Μεικτής Πραγματικότητας.

Μάλιστα στους χώρους της… έξυπνης Τάξης του ζήτησαν να γράψει ένα σύντομο μήνυμα σε έναν διαδραστικό πίνακα αφής. Και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν έγραψε το όνομα της αγαπημένης του ομάδας που δεν είναι άλλη από τον Άρη.

To Top