ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το έβδομο μπάτζετ στην Superleague o Άρης

Τρεις ομάδες στην φετινή ελληνική Λίγκα έχουν ρόστερ αξίας πάνω από 30 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την αξιολόγηση του Transfermarkt με τον Ολυμπιακό να έχει τα ηνία. Όλα αυτά βέβαια προ Covid-19 καθώς οι… τιμές άλλαξαν λόγω της κατάστασης. Ο Άρης είτε πριν, είτε μετά έχει το έβδομο μπάτζετ.

Διαβάστε την σχετική ανάλυση από το gazzetta.gr:

Το Transfermarkt έχει αξιολογήσει σύμφωνα με τα δεδομένα του όλα τα ρόστερ των ομάδων της ελληνικής Λίγκας με το status προ Covid1-19. Πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός με 73.8 εκατ. ευρώ για να ακολουθήσει 2ος ο ΠΑΟΚ με 65. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν η ΑΕΚ με 34.6 εκατ., ο Παναθηναϊκός με 23.1 εκατ., ο Ατρόμητος με 13.5 εκατ., η ΑΕΛ με 12.7 εκατ., ο Άρης με 12.7 εκατ. και ο ΟΦΗ με 11.1 εκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα με το ρόστερ με το μικρότερο κόστος ήταν ο Πανιώνιος. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την κάρτα με την αξία των ρόστερ όλων των ομάδων που μετέχουν στην φετινή πρώτη κατηγορία με βάση την σχετική αξιολόγηση, που είχαμε προ του κορονοϊού.

Δείτε πιο κάτω και την δεύτερη καρτέλα, που αποτυπώνει και μέσο όρο ηλικίας. Επίσης τον αριθμό ξένων, που έχει κάθε ομάδα.

Πάμε τώρα στα… φρέσκα δεδομένα. Με την πανδημία του Covid-19 να έχει χτυπήσει όλη την υφήλιο οι τιμές και στο ποδόσφαιρο πέφτουν. Έτσι ο νέος πίνακας του Transfermarkt έχει ξανά τον Ολυμπιακό πρώτο αλλά με αξία κοντά στα 60 εκατ.. Δεύτερος ο ΠΑΟΚ και έπεται η ΑΕΚ και μετά οι άλλες ομάδες. Ας δούμε την αξία των ρόστερ μετά την τελευταία ενημέρωση.

To Top