ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το έπος της Περούτζια και ο σύγχρονος “Γολγοθάς” του Άρη (video)

Πέρασαν ακριβώς 37 χρόνια από την μέρα που ο Άρης έβαζε την υπογραφή του σε έναν από τους μεγαλύτερους άθλους του ελληνικού ποδοσφαίρου! Οι «κίτρινοι» καταργούσαν τη λογική και αποδείκνυαν ότι… τα θαύματα γίνονται στο ποδόσφαιρο, θριαμβεύοντας με 0-3 στην Ιταλία κόντρα στην πανίσχυρη, τότε, Περούτζια. 

Η ομάδα του Πέπε Σασία ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει επί ιταλικού εδάφους.

Από τον άθλο της 7ης Νοεμβρίου του 1979 μέχρι και σήμερα, μεσολάβησαν αρκετές επιτυχίες, με αποκορύφωμα την νίκη επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη που ήταν επίσης η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία, ο μεγαλύτερος αγωνιστικός άθλος του “θεού του πολέμου”.

Το έπος της Περούτζια πάντα θα δείχνει τον δρόμο και ιδίως τα τελευταία χρόνια του «Γολγοθά», στα οποία κόσμος και ομάδα θέλουν την οριστική επιστροφή στην κορυφή, πετυχαίνοντας την «αναγέννηση» του συλλόγου!

Για την ιστορία, τα γκολ πέτυχαν οι: 8′ Κούης, 18′ Σεμερτζίδης, 67′ Ζήνδρος.

Οι ενδεκάδες:

Περούτζια (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88’ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75’ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82’ Αλεξίου), Όλε, Βάγγης.

Το βίντεο:

To Top