ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το αήττητο του Άρη δοκιμάζεται στην “καρδιά” της Βοημίας! (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Σε ένα προάστιο της Πράγας, στην καρδιά της Βοημίας, εκεί που βγαίνει η μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας δοκιμάζεται το αήττητο του Άρη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κίτρινοι φιλοξενούνται σήμερα (19:30) από τη Νίμπουρκ και φιλοδοξούν να πετύχουν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους, παραμένοντας αήττητοι στην διοργάνωση.

Ο Άρης βρίσκεται σε μία φάση που παίρνει αποτελέσματα. Έχει κερδίσει τα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια του, εκ των οποίων τρία μακριά από την Θεσσαλονίκη. Βέβαια, προσπαθεί ακόμα να βρει μια αγωνιστική σταθερότητα, μια αγωνιστική ταυτότητα και οι παίκτες ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Η Νίμπουρκ δεν είναι ομάδα που μπορεί να τρομάξει τον Άρη, σε καμία περίπτωση. Είναι ωστόσο ένα σύνολο αρκετά δεμένο, με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί, υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή και μέσα στην έδρα της παρουσιάζει πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή ως προς την συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό. Εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Άρης (απουσιάζει ο Καββαδάς, είναι ερωτηματικό ο Κάμινγκς), προέρχεται και από τρία παιχνίδια σε έξι ημέρες. Μεσολάβησε και ένα ταξίδι μέχρι την Τσεχία, οπότε η κούραση θα είναι μία παράμετρος.

“Διπλό” ίσον πρόκριση

Με νίκη οι κίτρινοι κλειδώνουν από πολύ νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παράλληλα βάζουν τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης ή της δεύτερης θέσης, που οδηγούν στην… μεθεπόμενη φάση (βάσει του τελικού format της διοργάνωσης οι πρώτοι και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι προκρίνονται στον β’ γύρο των πλέι οφ).

Για να έρθει η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να μην εμφανιστεί στο παρκέ η ομάδα του πρώτου δεκαλέπτου στην Αμαλιάδα. Η Νίμπουρκ δεν είναι Κόροιβος και δεν πρόκειται να αφήσει τέτοια ευκαιρία. Πρέπει να υπάρχει από το πρώτο δευτερόλεπτο σοβαρή προσέγγιση του αγώνα. Σε τακτικό επίπεδο, τα ανέλυσε ο Δημήτρης Πρίφτης, τονίζοντας για άλλη μια φορά την σημασία της σωστής αμυντικής λειτουργίας, των ριμπάουντ και των λαθών.

To Top