Το “αγκάθι” των 300.000 ευρώ της εφορίας και το “βουνό” της ενημερότητας

Το “αγκάθι” των 300.000 ευρώ της εφορίας από το φόρο διακανονισμών συνεχίζει να απασχολεί την ΠΑΕ Άρης, τη στιγμή που το “βουνό” της εξασφάλισης φορολογικής ενημερότητας είναι μεγάλο και δύσβατο.

Όπως σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου στο σχετικό ρεπορτάζ: η ΠΑΕ ανάμεσα στ΄άλλα έχει μια υποχρέωση της τάξης των 300.000 ευρώ (ίσως και περισσότερο) σχετικά με τον φόρο των διακανονισμών προς τους πιστωτές!

Συγκεκριμένα οφείλει να καταβάλλει περίπου 300-400.000 ευρώ για την εφορία, μετά την καταβολή 800.000-1.000.000 ευρώ για τους διακανονισμούς με πρώην παίκτες και αφορά το ποσοστό (40%) της φορολογίας προς το κράτος!

Είναι μια υποχρέωση της ΠΑΕ, η οποία «εμφανίστηκε» στη… φορολογία των ποδοσφαιριστών κατά τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίοι μέσω των εκπροσώπων τους ζήτησαν την εξυπηρέτησή της από τον σύλλογο, διαφορετικά, υπάρχει η πρόθεση για την ενεργοποίηση ποινών σε βάρος του Άρη!

Είναι ένα θέμα που χρειάζεται να ρυθμιστεί, ώστε να μην αντιμετωπίσει η ΠΑΕ πρόβλημα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας το οποίο θα προκαλέσει τροχοπέδη στις μεταγραφές. Από Δευτέρα στην Αλκμήνης ελπίζουν πως θα καταφέρουν να επιλύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι μαζί με τη συνολική ρύθμιση χρειάζεται να μπορέσει να σταθεί όρθια…

To Top