Το αγωνιστικό προφίλ του Παναιτωλικού: Αδυναμίες και δυνατά σημεία…

Ο Παναιτωλικός έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο ισοπαλίες. Κατατάσσεται στην προτελευταία θέση, κάτι που δικαιολογείται από την εικόνα του στους μέχρι τώρα αγώνες της Super League 1.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Οι Αγρινιώτες έχουν δεχθεί 12 τέρματα, τα περισσότερα στην κατηγορία, μαζί με τον Αστέρα, μετά τον Βόλο (15). Το αρνητικό στατιστικό τους προήλθε διότι έχουν σοβαρό θέμα στην άμυνα, ιδίως όταν η μπάλα «πέφτει» στην περιοχή τους. Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού βρίσκεται τις περισσότερες φορές σε αδράνεια «βοηθώντας» τους αντίπαλους φορ να παίρνουν εύκολα τη μπάλα και να «απειλούν» αμαρκάριστοι.

Είναι γεγονός άλλωστε πως τις περισσότερες φορές η ομάδα του Μπελεβώνη μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα μετά από σουτ ή κεφαλιές μέσα στην περιοχή και όχι εκτός αυτής.

Έχει παρατηρηθεί επίσης αδυναμία στην κόντρα επίθεση. Σε τέτοιες περιπτώσεις δυσκολεύονται να τοποθετηθούν αμυντικά και αφήνουν χώρους στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες έχουν αρκετά γρήγορους παίκτες μεσοεπιθετικά, ιδίως σε αντεπιθέσεις καθώς με τη μπάλα στα πόδια και με «ανοιχτό» γήπεδο μπορούν να αιφνιδιάσουν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Ντάλτσιο, Χόρχε Ντίας και Φρεντερίκο Ντουάρτε είναι παίκτες «κλειδιά» του Παναιτωλικού.

To Top