Το ακατάρριπτο ρεκόρ του Γκάλη με τη Λιμόζ και το παράδειγμα λατρείας των οπαδών του Άρη στη Σαραγόσα!

Η Λιμόζ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Άρη και θα έρθει με την τωρινή ομάδα της, αλλά και τους θρύλους της Ρισάρ Ντακουρί, Στεφάν Οστρόφσκι και (τον νυν πρόεδρό της) Φρεντερίκ Φορτέ. Το τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Γκάλη σε φάιναλ φορ με τον Άρη ήταν κόντρα στη Λιμόζ, στη Σαραγόσα το 1990 και από τότε ο “Νικ” κατέχει ένα ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταριφθεί!

Στις 19 Απριλίου 1990 ο Άρης γνώριζε την ήττα με σκορ 103-91 από την Λιμόζ και έπαιρνε την τέταρτη θέση στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα. Ήταν ουσιαστικά η αρχή της παρακμής της Αυτοκρατορίας, όμως σε εκείνο το παιχνίδι σημειώθηκε ένα ρεκόρ που ακόμα δεν έχει σπάσει!

Ο Νίκος Γκάλης σταμάτησε στους 43 πόντους! Από τότε ουδείς έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα φάιναλ φορ σε επίπεδο κυπέλλου πρωταθλητριών ή Ευρωλίγκας που μετονομάστηκε αργότερα… Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

ΛΙΜΟΖ: Βερόβ, Ζιλιάν 5, Ντακουρί 9, Μπρουκς 26, Οστρόφσκι 26, Ντανσί 5, Κόλινς 26, Ντεμορί 6, Βεστρίς, Σετιέ

ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 5, Γιαννάκης, Γκάλης 43, Τσιρακίδης, Τζόουνς 29, Ρωμανίδης 11, Φιλίππου, Κατσούλης 1, Δοξάκης 2.

Παράδειγμα αφοσίωσης και λατρείας οι οπαδοί του Άρη!

Επίσης, σε εκείνο το φάιναλ φορ οι οπαδοί του Άρη έδωσαν για άλλη μια φορά παράδειγμα αφοσίωσης και λατρείας για την ομάδα τους! Όπως αναφέρει το “Τρίποντο” της εποχής “η κατάθεση λατρείας, αφοσίωσης και παράνοιας των οπαδών του Άρη, σε μια συγκλονιστική σκηνή που παρέπεμπε σε εικόνες βγαλμένες από αρχαία ελληνική τραγωδία: την ώρα που η ομάδα έφευγε από το ξενοδοχείο «Melia» και πήγαινε στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Λιμόζ, δεκάδες Αρειανοί ξάπλωσαν στο δρόμο και φώναζαν (δίκην χορικών της τραγωδίας) συνθήματα υπέρ της ομάδας. Oι μεν παίκτες έβαλαν τα κλάματα, οι δε έφιπποι αστυνομικοί έβγαλαν τα γκλομπ και βάραγαν στο ψαχνό!”

To Top