Το (ακόμη ένα) "έγκλημα" της διοίκησης Στεφανίδη και οι ευθύνες Καλαϊτζίδη-Κικερίδη

Ξημέρωσε η 11η Σεπτεμβρίου, το πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής ξεκινάει σε τρεις μέρες και με δεδομένο, ότι ούτε αναβολή δόθηκε, ούτε παράταση μεταγραφών για τον Άρη (μια “ήττα” στα… σημεία για τη νέα τάξη πραγμάτων του συλλόγου), η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Πραγματικότητα που… ξεγυμνώνει στα μάτια του κόσμου ακόμη ένα “έγκλημα” της διοίκησης Στεφανίδη, η οποία τελείως ξαφνικά βγήκε από το… κάδρο των ευθυνών που έφεραν τον Άρη εκ των πραγμάτων να αναζητεί σήμερα διέξοδο από την πρωτόγνωρη θέση της Γ’ εθνικής.

Ο Άρης έχει με το ζόρι ένα ρόστερ 11 παικτών, συν τον Καρατζιοβαλή και τους 4+1 νέους από την Κ20! Έφυγαν πέντε παίκτες που θα έμεναν εάν η ομάδα έπαιζε στη Β’ εθνική, αλλά γενικά η εικόνα του Άρη, δείχνει ότι αντί η διοίκηση Στεφανίδη να ετοιμάζει ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό στη Football League με μοναδικό στόχο την άνοδο, την άφησε σχεδόν γυμνή.

Ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες δυο μέρες στην Αθήνα, κάτι που ήχησε ως… κακόγουστο αστείο, ήταν ότι “γιατί ζητάει αναβολή και μεταγραφές ο Άρης, αφού ετοίμαζε ομάδα της Β’ εθνικής και όχι της Γ’ εθνικής, άρα δεν τίθεται θέμα αδικίας;”… Μπορεί να απαντήσει σε αυτό ο Πάνος Στεφανίδης και οι στενοί του συνεργάτες.

Επί της ουσίας: Αποδείχθηκε πρόχειρος ο προγραμματισμός και η αποτελεσματικότητα της προηγούμενης διοίκησης, χωρίς κανένα άλλοθι, από την στιγμή που δόθηκαν βδομάδες διορία, ενώ ήταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου στα πράγματα. Είχε τέσσερις μήνες να ετοιμάσει την ομάδα. Και δεν το έκανε… Ούτε συμβόλαια έστειλαν, δείχνοντας και οι ίδιοι ότι δεν πίστευαν ότι θα έπαιζε η ομάδα στη Β’ εθνική!

Αντικειμενικές ευθύνες έχουν φυσικά και οι Καλαϊτζίδης-Κικερίδης. Ο πρώτος έδειξε σθένος και κέρδισε πόντους σε δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες, αλλά “χρεώνεται” μαζί με τον στενό συνεργάτη του, την “αιμορραγία” υλικού με τη μαζική αποχώρηση τον περασμένο Ιούνιο, παικτών από την πρώτη ομάδα, αλλά και από την Κ20, με μονάδες που θα μπορούσαν υπό (πολλές) προϋποθέσεις να βοηθήσουν σε έναν Άρη Β’ ή και Γ΄εθνικής.

Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία ονομάτων για παίκτες που είτε παίζουν πλέον σε Σούπερ λίγκα και Β’ εθνική, είτε θα είναι αντίπαλοι του Άρη στη Γ’ εθνική. Τα ξέρουν και ο κόσμος και οι άνθρωποι των κίτρινων.

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει συσπείρωση του κόσμου και θέληση από το τεχνικό τιμ και τους παίκτες για να καλύψει η ομάδα το χαμένο έδαφος. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό… Χωρίς να διαγράφονται οι όποιες ευθύνες.

To Top