ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αλαλούμ των κανονισμών στο Κύπελλο

Το αλαλούμ των κανονισμών στο Κύπελλο! Οι αγώνες Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη – ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα δεν θα διεξαχθούν αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν σε Χανιά και Ξάνθη λόγω της κακοκαιρίας.

Πλατανιάς και Ξάνθη όμως, όπως και οι διαιτητές, θα παραταχθούν στο γήπεδο αφού η ΕΠΟ σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν μπορεί να αναβάλει τους αγώνες! Είναι ένα από τα απίστευτα των Κανονισμών που είχαν συνταχθεί κατά το ποαρελθόν.

Ο κανονισμός αναφέρει ότι η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να αναβάλει αγώνες, κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών πριν από την σέντρα τους (γι αυτό και ο Άρης ζήτησε έγκαιρα την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η οποία αποφασίστηκε τουλάχιστον νωρίτερα από το τελευταίο 24ωρο).

“Για τα εθνικά πρωταθλήματα, το Κύπελλο και τα πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. η αναβολή επιτρέπεται 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα” σημειώνεται στο άρθρο 10, παράγραφος 4 του ΚΑΠ. ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ δεν μπόρεσαν το πρωί της Τετάρτης, να ταξιδέψουν αλλά η ΕΠΟ δεν μπορεί να αναβάλει τα παιχνίδια αφού είναι εντός του 24ωρου, το φύλλο αγώνα θα συνταχθεί κανονικά και για την τύχη τους είναι υπεύθυνη η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που θα αποφασίσει τον ορισμό τους σε νέα ημερομηνία (πιθανότατα το διήμερο 24-25/1).

Στην ίδια παράγραφο σημειώνεται ότι… “Δεν επιτρέπεται, κατ’ αρχήν, στη διοργανώτρια αρχή η αναβολή αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου. Σε εξαιρετικές, όμως, περιπτώσεις, επιτρέπεται η αναβολή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας”. Επειδή όμως, δεν διευκρινίζεται αν η αναβολή μπορεί να αποφασιστεί πριν ή κατά την διάρκεια του 24ωρου, υπάρχει νομικό κενό και τα χέρια της ΕΠΟ είναι δεμένα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στον ΚΑΠ ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, για το πρωτάθλημα της γ’ εθνικής για παράδειγμα, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός αφού αναφέρεται επί λέξη…

“Η διοργανώτρια δύναται, κατά την κρίση της, να προβεί σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπή συγκοινωνιών, θεομηνία, ακραία  καιρικά φαινόμενα κτλ.) ενημερώνοντας σχετικά τα ενδιαφερόμενα σωματεία”.

To Top