ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το “ανάκτορο” του Αυτοκράτορα ανοίγει τις πόρτες του στην Ευρώπη 3,5 χρόνια μετά! (PRESSARIS – Live, 19:00)

Οι ευρωπαϊκές βραδιές έλειψαν από τον Άρη, από το Αλεξάνδρειο… Σήμερα (19:00) ο Αυτοκράτορας ανοίγει το… ανάκτορό του για να φιλοξενήσει έναν ευρωπαϊκό αγώνα μετά από τρεισήμιση χρόνια (1.331 ημέρες για την ακρίβεια). Απέναντί του η Μπούντουτσνοστ, ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής Αδριατικής Λίγκας.

Είναι μια ιδιαίτερη βραδιά η σημερινή για τον Άρη. Η ομάδα μπάσκετ, η “ναυαρχίδα” του Συλλόγου, δίνει την ευκαιρία στον (πολύ πληγωμένο) κόσμο της να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο και να απολαύσει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με φόντο την Ευρώπη.

Πέρα από την ιστορική σημασία του σημερινού παιχνιδιού υπάρχει και η πραγματικότητα, που… επιτάσσει τη νίκη απέναντι ίσως στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του Δ’ ομίλου. Εφόσον ο Άρης θέλει να έχει βλέψεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα πρέπει να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού την έδρα του. Εδώ ακριβώς μπαίνει στον παρανομαστή της σημερινής εξίσωσης ο κόσμος.

Η παρουσία του στις κερκίδες και η ατμόσφαιρα… όπως παλιά, είναι από τα πλεονεκτήματα που ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη έχουν το προνόμιο να γεύονται. Η “χημεία” της ενέργειας, του πάθους, της τακτικής, της αθλητικότητας εντός παρκέ με τον παλμό της εξέδρας είναι “εκρηκτικό μείγμα” μέσα στο θρυλικό Παλέ και αυτό το μείγμα καλείται να… εμφανιστεί σήμερα στο γήπεδο.

Η αποστολή του Άρη δεν πρόκειται να είναι εύκολη. Αγωνιστικά αυτό το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο ακόμα κι από αυτό με την ΑΕΚ στο Κύπελλο ή με τον ΠΑΟΚ που έρχεται για το πρωτάθλημα. Η Μπούντουτσνοστ είναι καλύτερη ομάδα κι από τους δύο, ειδικά αυτή τη περίοδο.

Ο Άρης πρέπει να μπει στο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία που μπήκε απέναντι στον Αρκαδικό, αλλά αγωνιστικά θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ όμορφη ημέρα η σημερινή για τον μπασκετικό Άρη και τον κόσμο του, που επιστρέφουν εκεί που ανήκουν, στην Ευρώπη…

To Top