Το αντίο ενός θρύλου: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ντιέγκο Γοδίν!

Τέλος στη σπουδαία καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Ντιέγκο Γοδίν! Ο Ουρουγουανός στόπερ (στη φωτογραφία με αντίπαλο τον Κόκε από το παιχνίδι Άρης – Ατλέτικο) ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση, μετά από 20 χρόνια γεμάτα τίτλους και διακρίσεις.

Ο εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την πατρίδα του, αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Σέρο (2003-2006) και Νασιονάλ (2006-2007). Από το 2007 ως το 2010 έπαιξε στη Βιγιαρεάλ, για να πραγματοποιήσει έπειτα το μεγάλο βήμα της καριέρας του.

9 χρόνια, 387 συμμετοχές και 27 γκολ ήταν ο απολογισμός του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας διετέλεσε αρχηγός και σκόραρε ίσως το σημαντικότερο γκολ της ιστορίας της, ισοφαρίζοντας την Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2013/14, με το οποίο οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Η τριετία 2019-2022 τον βρήκε στην Ιταλία (Ίντερ, Κάλιαρι), για να αγωνιστεί στη συνέχεια στις Ατλέτικο Μινέιρο και Βελέζ Σάρσφιλντ κατά την τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Για λογαριασμό της «σελέστε», ο Γοδίν κατέγραψε 161 συμμετοχές και 8 γκολ.

Ο Λατινοαμερικάνος θρύλος αποσύρεται από το ποδόσφαιρο έχοντας κατακτήσει ένα Copa America, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 2 Europa League, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα Σούπερ Καπ Βραζιλίας.

To Top