ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το αντίο της Σερβέτ στον Πέτκοβιτς, εκεί όπου θριάμβευσε ο Άρης! (photo-video)

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Ίλια Πέτκοβιτς έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο πρώην προπονητής και του Άρη αποτελούσε μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και η απώλεια του θεωρείται μεγάλη.

Ο Πέτκοβιτς δούλεψε σε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων ήταν η Σερβέτ, εκεί όπου θριάμβευσε ο Άρης με την πρόκρισή του σε βάρος των Ελβετών και την νίκη (1-2) στην παράταση για το τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 1999. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Γήπεδο Χαριλάου σίγουρα δεν έδινε στον Άρη προβάδισμα πρόκρισης. Το 1-0 της Σερβέτ στο 35’ με τον Λονφάτ έκανε τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα… Ο Άρης όμως κατάφερε με ένα κεραυνό του Πάολο Αντριόλι στο 37’ να στείλει το ματς στην παράταση και με μια κεφαλιά του Νίκου Κυζερίδη στο 97’ να φύγει με την πρόκριση από το Les Charmilles, προσφέροντας χαρά στους οπαδούς του που τον ακολούθησαν και στη Γενεύη…».

Η Σερβέτ έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια της για τον χαμό του Πέτκοβιτς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Servette FC συμμετέχει στη θλίψη της οικογένειας και των αγαπημένων της Ilija Petkovic, που πέθανε σήμερα στο Βελιγράδι. Ο προπονητής της από τον Μάρτιο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1995, κέρδισε τον 16ο ελβετικό τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου”.

Δείτε εδώ:

 

To Top