ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το απίστευτο αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα

Ένα ιστορικό ρεκόρ ισοφάρισε (και ετοιμάζεται να σπάσει) η Μπαρτσελόνα, η οποία νικώντας 2-1 τη Σεβίλη, συμπλήρωσε 34 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η μοναδική ισπανική ομάδα που έχει να επιδείξει ανάλογο κατόρθωμα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε παραμείνει αήττητη για 34 παιχνίδια την περίοδο 1988-89, επίδοση που οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να ξεπεράσουν την Πέμπτη, εφόσον φύγουν αλώβητοι από το Βαγέκας.

Μάλιστα, ο απολογισμός των Καταλανών σε αυτό το διάστημα (28 νίκες, 6 ισοπαλίες) είναι καλύτερος αυτού της Ρεάλ του Λέο Μπεενάκερ, που είχε καταγράψει 25 νίκες και 9 ισοπαλίες στο αντίστοιχο σερί της.

Η τελευταία ήττα της Μπαρτσελόνα χρονολογείται στις 3 Οκτωβρίου, όταν έχασε 2-1 από τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιχουάν», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Primera Division. Έκτοτε, οι πρωταθλητές Ευρώπης παραμένουν αήττητοι σε έναν ολόκληρο γύρο του πρωταθλήματος (19 αγωνιστικές), σε οκτώ ματς Κυπέλλου, πέντε Champions League και δύο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Έχουν πετύχει σε αυτό το διάστημα 102 τέρματα και έχουν δεχθεί μόλις 19, με τον Λουίς Σουάρες να είναι ο πρώτος σκόρερ, με 35 γκολ. Ακολουθούν ο Λιονέλ Μέσι με 24 και ο Νεϊμάρ με 19 (αμφότεροι έχασαν κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμών).

To Top