ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το αποτελεσματικό αγωνιστικό πλάνο, η… ομηρία του CAS και οι μεταγραφές

Πολύς λόγος έγινε (και) φέτος για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, για το σύστημα με το οποίο έπαιζε ο Άρης (4-2-3-1) και την επιλογή για μια φορά στο ντέρμπι της Τούμπας του 3-4-3. Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο έχει ξεκάθαρη άποψη ο Άκης Μάντζιος.

Κατά το “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”, έτσι και “σύστημα που είναι αποτελεσματικό δεν αλλάζει”. Με βάση το σημερινό υλικό και τα κεκτημένα των κιτρινόμαυρων, ο Άρης λογικά δεν θα έχει αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν. Φυσικά όλα αυτά είναι ρευστά, όσο παραμένει και η… ομηρία του CAS. Ο Άρης περιμένει να μάθει εάν μπορεί να ενισχυθεί στις μεταγραφές και ανάλογα με τις όποιες επιλογές να προχωρήσει σε πιο εξειδικευμένες αγωνιστικές προσεγγίσεις, ώστε να υπάρχουν πάντα plan b και plan c.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνέντευξη του ο προπονητής των κιτρινόμαυρων: “Οι αλλαγές σχηματισμών έγιναν για συγκεκριμένους λόγους. Για την τριάδα στην άμυνα (σσ 3-5-2). Καταρχάς είναι ένας σχηματισμός που τον έχω παίξει πρώτος στην Ελλάδα το 2013 με τον Πανθρακικό και είχαμε κάνει μια πετυχημένη σεζόν. Είναι ανάλογα τι παίκτες έχεις στη διάθεσή σου. Σίγουρα, αν το καλοκαίρι υπάρχουν μεταγραφικές επιλογές παικτών, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από ένα συστήματα, θα το κάνουμε. Αλλά όταν έχεις κάτι πετυχημένο, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Σίγουρα όμως θα χρειαστείς ένα δεύτερο κι ένα τρίτο πλάνο”.

To Top