Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον ΖΑΟΝ για τις 12 ομάδες στην Α1! Ερωτηματικό η στάση του Άρη!

Δεκτή έκανε την προσφυγή του ΖΑΟΝ το ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης της ΕΟΠΕ να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών με 11 ομάδες, αλλά στην απόφασή του δεν αναφέρει ότι την κενή θέση πρέπει να πάρει ο ΖΑΟΝ! Εξέλιξη, που αφορά άμεσα και τη γυναικεία ομάδα του Άρη, οι υπεύθυνοι του οποίου είχαν προ μηνών προτείνει ακόμα και τη λύση των μπαράζ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην πρώτη τη τάξει εθνική διοργάνωση.

Έτσι, λοιπόν, αυτή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ συντάσσεται με την κοινή λογική των 12 ομάδων, αλλά ουσιαστικά «τινάζει» το πρωτάθλημα στον αέρα αφού ουσιαστικά και οι 5 αγωνιστικές που έχουν γίνει έως τώρα είναι άκυρες. Απρόβλεπτες θα είναι οι εξελίξεις, καθώς ο ΖΑΟΝ θα διεκδικήσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, θα απαιτήσει μεταγραφική περίοδο, αποζημίωση για βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Η ΕΟΠΕ, από την πλευρά της, θεωρεί πως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση αλλά την περιπλέκει ακόμα περισσότερο. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, πουθενά στην απόφαση δεν αναγράφεται ότι ο ΖΑΟΝ δικαιούται να παίξει στην Α1. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 12 ομάδες και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με έντεκα.

Ωστόσο πουθενά δεν αναγράφουν με πιο κριτήριο ο ΖΑΟΝ πρέπει να παίξει στην Α1 ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Για την Ομοσπονδία είναι μονόδρομος να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ως έχουν, με την τελική απόφαση γίνεται γνωστή μετά το προγραμματισμένο ΔΣ του Σαββάτου.

Αναλυτικά, η σχετική απόφαση: «Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 91/12-11-2014 απόφαση του δέχεται την προσφυγή και τους πρόσθετους λόγους του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων (ΖΑΟΝ) Κηφισιάς».

Ακυρώνει την από 6-9-2014 απόφαση (πρακτικό υπ’ αρ. 25) της ΕΟΠΕ με την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της περιόδου 2014-2015 με την συμμετοχή ένδεκα ομάδων.

Αναπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα της ΕΟΠΕ προκειμένου να επιλεγεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τον αριθμό των δώδεκα ομάδων και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με ένδεκα ομάδες. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα».

Τέλος, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη σαββατιάτικη συνεδρίαση της ΕΟΠΕ, με την στάση του Άρη ν΄ αποτελεί ερωτηματικό, παρακολουθώντας, ωστόσο, από κοντά τις εξελίξεις.

To Top