Ανατροπή στο ΑΣΕΑΔ και για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!

Το ΑΣΕΑΔ φέρνει τα πάνω κάτω! Με απόφασή του, λίγα 24ωρα πριν τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό “ακύρωσε” την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να μην εξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακούκαι τον καλεί να επανεξετάσει την υπόθεση!

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προσφύγει, ζητώντας να κατακυρωθεί υπέρ τους ο αγώνας, που έγινε στις 09/10, λόγω παράνομης εισόδου του τιμωρημένου -τότε- προέδρου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και ύπαρξης υπεράριθμων φίλων του Παναθηναϊκού στις εξέδρες.

Η ένστασή τους (κατατέθηκε στις 20/11) απορρίφθηκε δύο ημέρες μετά από τον Αθλητικό Δικαστή και στη συνέχεια προσέφυγαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, όπου και πριν από λίγο δικαιώθηκαν!

Ο Αθλητικός Δικαστής είχε δηλώσει “αναρμόδιος” και είχε απορρίψει την ένσταση του Ολυμπιακού. Στην ουσία είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να δικάσει, λόγω του ότι είναι Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ και η ένσταση αφορούσε αγώνα που διοργάνωσε η ΕΟΚ.

Το ΑΣΕΑΔ, με αυτή του την απόφαση, ήτοι την “επιστροφή” της υπόθεσης στον Αθλητικό Δικαστή, του λέει ουσιαστικά ότι μπορούσε να την εξετάσει. Κι εδώ αρχίζει το… πανηγύρι!

Πότε θα εξεταστεί, καθώς σήμερα είναι Παρασκευή και ο ημιτελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί για τη Δευτέρα. Το βέβαιον είναι ότι ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό πρέπει να αναβληθεί!

Αν ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επανεξετάσει (αφού αυτό ορίζει το ΑΣΕΑΔ, που για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, μετά την υπόθεση Άρης – ΠΑΟΚ, τον “αδειάζει“) την υπόθεση, θα το κάνει βάσει του πειθαρχικού δικαίου του ΕΣΑΚΕ ή της ΕΟΚ;

Αν το κάνει διαβάζοντας τους κανονισμούς της ΕΟΚ, στο άρθρο 88 παράγραφος 3, αναφέρεται κατά λέξη:
“Στις περιπτώσεις που εκείνοι σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί ποινή, με οποιαδήποτε ιδιότητα και σχέση αναφέρονται, δεν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην απόφαση και η παράβαση αυτή αποδειχθεί επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος ή απώλεια αγώνων Κυπέλλου της ομάδας στην οποία ο απείθαρχος συμμετέχει, με την ιδιότητα του αθλητή, του κόουτς ή του διοικητικού παράγοντα“.

Πηγή: ebasket.gr

To Top