ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον Άρη

Τα τρία προηγούμενα χρόνια η πορεία του Άρη στα πλέι οφ ολοκληρώθηκε στην πρώτη φάση. Με αυτό το δεδομένο η φετινή διαδρομή μέχρι την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετική.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα εξαιρετικά σταθερό και ανταγωνιστικό πρόσωπο από την αρχή της περιόδου, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις… γκέλες που την χαρακτήριζαν τις προηγούμενες σεζόν και σημειώνοντας παράλληλα κάποιες σπουδαίες νίκες -ξεχώρισαν εκείνες επί του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην κανονική περίοδο και επί του Ολυμπιακού στα πλέι οφ- που ήταν σημεία αναφοράς στη φετινή σεζόν.

Οι “κίτρινοι” ήταν μία από τις ομάδες με τις λιγότερες αλλαγές στη διάρκεια της περιόδου. Μετά το πρώτο τζάμπολ αποχώρησαν μόνο οι Γκίκας και Μανωλόπουλος ενώ αποκτήθηκε μετά την πρεμιέρα ο Αντεγκμπόγιε και πριν τα πλέι οφ ο Τσιάρας, ένα στοιχείο που επέδρασε θετικά στη συνολικά σταθερή εικόνα της ομάδας. Στον αντίποδα η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τον Άρη ενόψει της νέας σεζόν.

Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον Άρη;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 20 νίκες – 17 ήττες – 4η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη δικαίωσε πλήρως τους διοικούντες την ΚΑΕ και η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους το πιστοποιεί. Μάλιστα ο 47χρονος τεχνικός μπορεί να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη με δύο “γεμάτες” συνεχόμενες σεζόν στον πάγκο των “κίτρινων”.

Ο ΜVP: Υπήρχε καμιά αμφιβολία; Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο “άνθρωπος-ορχήστρα” όχι μόνο του Αρη και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Μια από τις ατραξιόν της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ας είναι μόνο 19 ετών! Ο φόργουορντ των “κίτρινων” είχε 553 βαθμούς στο ranking στην κανονική περίοδο, διπλάσιο του δεύτερου της σχετικής λίστας Τόρεϊ Τόμας που είχε 268. Ο Βεζένκοφ δεν έκανε ανάλογες εμφανίσεις στα πλέι οφ αφού από τους 21,27 βαθμούς στο ranking έπεσε στους 14,45 όμως ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του Αρη πηγαίνει χωρίς δεύτερης σκέψη στα χέρια του.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 469 πόντους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς που είχε 241. Ο φόργουορντ του Αρη σημείωνε κατά μέσο όρο 18,04 πόντους που στα 11 ματς της ομάδας του στα πλέι οφ έπεσε στους 13,91. Ετσι, σε απόλυτους αριθμούς, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ των πλέι οφ με 153 πόντους έναντι των 166 του Μαυροκεφαλίδη παρότι έπαιξε σε δύο περισσότερα παιχνίδια.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Και σε αυτήν την κατηγορία τα πρωτεία και με χαρακτηριστική άνεση, είχε ο Σάσα Βεζένκοφ. Μάζεψε 201 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο αφήνοντας δεύτερο τον Αντριου Νέιμικ με 164 ενώ στα 11 παιχνίδια των πλέι οφ είχε 69 “σκουπίδια”, οχτώ περισσότερα από τον Κώστα Χαρίση (61).

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ήταν ο κορυφαίος πασέρ του φετινού Αρη και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Βόσνιος μοίρασε 111 ασίστ στην κανονική περίοδο με δεύτερο τον Τόρεϊ Τόμας -που πάντως έπαιξε σε τέσσερις αγώνες λιγότερους- ενώ στα πλέι οφ είχε 46 έναντι 42 του Αμερικανού.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Η κυριαρχία του Βεζένκοφ αποτυπώθηκε και στα ρεκόρ “της μιας βραδιάς”. Ο Βούλγαρος άσος σημείωσε 29 πόντους στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και αυτή ήταν η κορυφαία επίδοση του φετινού Αρη. Τον ακολούθησε με 25 στο ματς της 24ης αγωνιστικής κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries ο Τόρεϊ Τόμας.

Πέντε διαφορετικοί παίκτες έφτασαν, τουλάχιστον μια φορά, σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη των 14 ριμπάουντ του Σάσα Βεζένκοφ και πάλι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο. Ακολούθησε με 12 ο Αντριου Νέιμικ στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στον ΚΑΟΔ American Genetics ενώ τα 10 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία ατομική επίδοση για τους Τόμας, Μούρτο και Σίμτσακ.
Στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής σειράς των πλέι οφ με την ΑΕΚ, ο Τόρεϊ Τόμας έγινε ο πρώτος παίκτης του Αρη μετά από εννιά χρόνια και τον Κόρεϊ Μπρούερ, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ, μοιράζοντας 10. Κοντά σε αυτήν την επίδοση έφτασε στο ματς της 26ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με εννιά ασίστ.

πηγή: esake.gr

 

To Top