ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το… αφιλόξενο (στο Κύπελλο) Ζηρίνειο

Το Ζηρίνειο δεν είναι και το πιο… φιλόξενο γήπεδο για τον Άρη που μετράει τρεις ήττες και μόλις μία νίκη. Μάλιστα οι δύο από τις τρεις ήττες ήταν και αποκλεισμοί από το κύπελλο Ελλάδας.

Με την υπογραφή του Βασίλη Σκουντή ο ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στην… κακοδαιμονία του Άρη μέσα στο Ζηρίνειο: “Στην 22η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16, η πέμπτη της βαθμολογίας Νέα Κηφισιά (10-11) υποδέχεται τον τρίτο Αρη (16-5) και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την επιχείρηση εξορκισμού των κακών δαιμόνων!

Οι βίοι τους προφανώς δεν είναι παράλληλοι, αλλά αντίθετοι και μάλιστα στο έπακρο, άλλωστε πριν από είκοσι δυο χρόνια, που ιδρύθηκε η ομάδα της Νέας Κηφισιάς, ο Αρης μετρούσε 72 χρόνια ζωής και μοστράριζε στο παλμαρέ τους 17 από τους 21 τίτλους τους οποίους έχει κατακτήσει…

Δεδομένου κιόλας ότι η ΑΕΝΚ ανέβηκε στην Basket League μόλις το 2013, ενώ ο Αρης συμμετέχει ανελλιπώς στην Α’ Εθνική από το 1963 και εντεύθεν, έχουν πολλά πράγματα που τους χωρίζουν και ελάχιστα για να τους συνδέσουν…

Και όμως, δεν είναι έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, που λέει και ο Πιραντέλο!

Οι Κηφισιώτες και οι Αρειανοί γνωρίσθηκαν για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012, στο πλαίσιο της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος κι εκείνο το απόγευμα μπαμ ηκούσθη στον αέρα! Η – για την ακρίβεια-δεύτερο μπαμ, καθότι τρεις ημέρες νωρίτερα η Νέα Κηφισιά, η οποία τότε πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Α2 (και εντέλει προήχθη στη Basket League, μαζί με τα Τρίκαλα BC ) είχε ρίξει στο καναβάτσο τον Απόλλωνα Πατρών με σκορ 77-73, ενώ στην προημιτελική φάση αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (43-94).

Εκείνο το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου του 2012 στο μικρό σχολικό γήπεδο που βρίσκεται στις Αδάμες (κάτω από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού), η Νέα Κηφισιά προκάλεσε σοκ και δέος στον Αρη, τον οποίο δεν νίκησε απλώς, αλλά συνέτριψε με 81-60! Του πήρε από την αρχή τον αέρα, προηγούμενη με 19-6 στο πρώτο πεντάλεπτο και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα επί σαράντα λεπτά!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Μοσχοβίτης 4, Κακαριάς 4, Διαμαντόπουλος 5, Καράμπουλας 21, Μενουδάκος 6 , Σιούτης 16, Ψαθάς 12, Μουρίκης 2, Πετροδημόπουλος 9, Τζιάλας 2. Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 11, Βεζένκοφ 2, Πελεκάνος 15, Δήμας 3, Ασημακόπουλος 11, Καραποστόλου 3, Χαρίσης, Μποχωρίδης 5, Τσακαλέρης 4. Προπονητής: Βαγγέλης Αλεξανδρής

Δυο χρόνια και δώδεκα ημέρες αργότερα ηκούσθη το ίδιο μπαμ, στον ίδιο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, απλώς αυτή τη φορά άλλαξε το… σκοπευτήριο! Στις 9 Οκτωβρίου, στον προημιτελικό του Κυπέλλου που αυτή τη φορά διεξήχθη στο Ζηρίνειο, η ΑΕΝΚ έβγαλε πάλι νοκ άουτ τον Αρη με σκορ 73-69, προεξάρχοντος του πρώην κίτρινου καιν αρχηγού της Εθνικής, Μιχάλη Κακιούζη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ : Τσαλδάρης 5, Καυκής 2, Γιούιν 7, Λιακόπουλος, Ντούβνιακ 11, Πεσάκοβιτς 10, Μαυροειδής 12, Ψαθάς 4, Ντέιβις 5, Κακιούζης 17 (9 ριμπάουντ).

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 14 (4), Μανωλόπουλος 2, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκίκας, Ριντ 17, Τόμας 16, Χαρίσης, Βεζένκοφ 9, Νέιμικ 5.

Προπονητής: Δημήτρης Πρίφτης

To Top