Το “γάντι” στους υποψήφιους επενδυτές! Ζήτησε γ.σ. μετόχων για να προκηρυχθεί νέα ΑΜΚ

Η πιο… περιπετειώδης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τελευταίων χρόνων άνοιξε στις 6 Ιουλίου και έκλεισε στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, τα 7.000.000 ευρώ της αύξησης, με το οποίο εξασφαλίζεται το 51% των μετοχών δεν καταβλήθηκαν, ούτε μέρος αυτών από κανέναν υποψήφιο επενδυτή.

Η Κοινωνία Μελών όπως έκανε γνωστό στη σημερινή της ανακοίνωση ουσιαστικά ρίχνει το γάντι σε οποιαδήποτε θέλει να επενδύσει στον κιτρινόμαυρο σύλλογο, αφού ζήτησε τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ με θέμα την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η νέα γ.σ. χρειάζεται τυπικά ένα διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών. Κατά την γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να προκηρυχθεί είτε νέα τετράμηνη περίοδος (3+1 μήνες) για την αύξηση, είτε εφόσον έχει εμφανιστεί ο επενδυτής με «ζεστό χρήμα» να επισπευσθούν οι διαδικασίες π.χ. στις 15 μέρες. Με ποιο απλά λόγια -τυπικά πάντα- χρειάζεται ένας τουλάχιστον μήνας για να ξανανοίξει η διαδικασία της ΑΜΚ και μπορεί να τραβήξει χρονικά μέχρι τέσσερις μήνες.

Από κει και πέρα είναι πλέον θέμα του ή των υποψηφίων επενδυτών να βάλουν χρήματα και να πάρουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Άρης.

To Top