ΜΠΑΣΚΕΤ

Το δεκάλεπτο της… ευτυχίας και το τρίποντο που από κατάρα έγινε ευλογία!

Ευτυχώς ή δυστυχώς το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί καλό περιφερειακό σουτ. Αν μια ομάδα δεν έχει καλό τρίποντο, δύσκολα μπορεί να κερδίσει. Ο Άρης πήρε χθες όλα τα σουτ που σχεδόν προκλητικά άφησε το Λαύριο και στο τέλος δικαιώθηκε.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Χρήστος Σερέλης βλέποντας πως οι παίκτες του Άρη είναι άστοχοι όχι απλά αποφάσισε να δώσει τα μακρινά σουτ, αλλά χρησιμοποίησε για μεγάλα διαστήματα άμυνα ζώνης 2-3, θέλοντας να θωρακίσει τη ρακέτα του από τις διεισδύσεις και για να προστατεύσει το αμυντικό ριμπάουντ.

Υπολόγισε ορθώς πως όσο περνάει η ώρα μέσα στο παιχνίδι και αυτό είναι ντέρμπι, τόσο θα μεταφέρεται η πίεση στα χέρια των παικτών του Άρη, αφού αυτό έχει διδάξει η ιστορία του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν υπολόγισε, όμως, τον… ξενοδόχο. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα. Με 3/3 δικά του τρίποντα ο Άρης όχι απλώς ξεκόλλησε, αλλά πήρε και διαφορά ασφαλείας και οι κίτρινοι συνολικά με 5/8 τρίποντα (συν 5/10 δίποντα και 2/4β., 4ασ., 9ρ.) κυριάρχησαν του Λαυρίου, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο εύστοχα από Λάκι Τζόουνς και Μποχωρίδη.

Είχαν ως το τέλος της τρίτης περιόδου μόλις 6/27 τρίποντα. Κακό ποσοστό, γιατί από τα 27 ζήτημα είναι 2-3 να μην ήταν ελεύθερα. Δεν μπήκαν, αλλά μπήκαν μαζεμένα όταν χρειάστηκε και έτσι ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11/35 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, το στοιχείο που έκρινε εν πολλοίς τον αγώνα.

Βέβαια, για να μπορέσει ο Άρης να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι μέχρι να μπουν τα τρίποντα, έπαιξε άμυνα για… σεμινάριο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν έχασε και το μυαλό του από την αστοχία, κάνοντας μόλις 9 λάθη, πολύ σημαντικός αριθμός για την κρισιμότητα του αγώνα.

To Top