ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το δεύτερο δείγμα του 4-3-3 και οι συγκεκριμένες εντολές του Ένινγκ

Στο χθεσινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τον Άρη και πάλι με 4-3-3, θέλοντας να δώσει χρόνο στους παίκτες του να το αφομοιώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Ο Γερμανός επέλεξε αυτή τη φορά για την μεσαία γραμμή, απόντος του Χαβιέ Ματίγια, τους Τζίμι Τζέγκο λίγο πιο πίσω από τους Μπρούνο Γκάμα και Λούκας Σάσα που έπαιξαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην τριάδα

Ο Αυστραλός είχε εμφανώς περισσότερο το μυαλό του στο ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς έπαιξε λίγο πιο μπροστά από τα στόπερ, όντας αυτός που έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα. Ακόμα και όταν ο Άρης ήταν στην επίθεση, ο Τζέγκο σπάνια πέρασε την σέντρα, ενδεχομένως γιατί αυτή ήταν η οδηγία του προπονητή του.

Αντιθέτως, Γκάμα και Σάσα έδιναν συνεχώς βοήθειες προς τους εξτρέμ όπως τους ζήτησε ο Μίχαελ Ένινγκ, με τον Πορτογάλο πολλές φορές να φτάνει μέχρι και πίσω από τον Μάνο που ήταν ο μοναδικός στην κορυφή της επίθεσης.

Στο φιλικό με την Σάλκε, όπου ο αντίπαλος είναι και πιο δυνατός, θα υπάρχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την μετάβαση του Άρη από το 4-4-2 ή 4-2-3-1 πέρσι στο 4-3-3 φέτος.

 

To Top