Το διπλό άγχος του Φίνου και η επιθυμία του για τον Άρη!

Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος και απαλλαγμένος πλέον από το άγχος για τη μάχη της παραμονής είναι από χθες ο προπονητής του Άρη, Σπύρος Φίνος, ο οποίος καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Παράλληλα, όμως, ο έμπειρος τεχνικός των «κίτρινων», παραδέχτηκε πως χθες είχε διπλό άγχος, αφού το μυαλό του ήταν και στην Αθήνα: η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο γιος του, ο ΣΦΠ Χανίων, έδινε ένα κρίσιμο ματς με τη ΜΕΝΤ, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει, με αποτέλεσμα ν΄ αποκλειστεί από το φάιναλ-φορ της ανόδου και να παραμείνει στην Α2.

Ανάμεικτα, λοιπόν, ήταν τα συναισθήματα τη χθεσινή ημέρα για τον Θεσσαλονικιό προπονητή, ο οποίος μίλησε στο PRESSARIS και έκανε τον απολογισμό του για τη φετινή χρονιά στο “τιμόνι” των «κίτρινων», ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα.

Για την εξασφάλιση της παραμονής: «Η ομάδα μπόρεσε να παραμείνει στην Α1, όμως, σε καμία περίπτωση αυτός δεν είναι ένας στόχος, που αρμόζει στον Άρη. Η κατάληξη ήταν ευτυχής και όλοι όσοι δουλέψαμε γι΄ αυτό είμαι ευτυχείς, όμως, ο Άρης αξίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και όχι ρόλο… κομπάρσου. Τον τελευταίο ‘έπαιξε’ αναγκαστικά φέτος, λόγω των συνθηκών και των συγκυριών, όμως, την επόμενη χρονιά θα πρέπει τα πράγματα ν΄ αλλάξουν», για να προσθέσει:

«Επιθυμία μου είναι ο Άρης να κάνει από εδώ και στο εξής μία πορεία αντάξια του ονόματός του. Να είναι μία ομάδα, όπως την θέλει η Λίγκα και την ονειρεύεται ο λαός του συλλόγου. Το λέω ξανά: δεν αξίζει στον Άρη να παίζει στα πλέι-άουτ».

Για το αν ήταν μία προσωπική δικαίωση το να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία: «Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω έτσι. Εγώ είμαι προπονητής και κάνω την δουλειά μου. Όταν με κάλεσαν ξανά οι άνθρωποι του Άρη, ήξερα ότι μοναδικός στόχος ήταν να σώσουμε την ομάδα. Ήμουν σίγουρος, όμως, ότι από την στιγμή που επέστρεψα ότι θα τα καταφέρναμε. Όπως και έγινε».

Για το ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που έλειπαν από την ομάδα: «Η ομάδα δεν είχε ρυθμό, δεν είχε καθόλου καλή ψυχολογία και ηρεμία. Όταν δεν έχεις αυτά τα τρία βασικά στοιχεία, λογικό είναι να υπάρχει άγχος και να μην μπορείς ν΄ αποδώσει».

Για το αν η παραμονή επιτεύχθηκε εύκολα ή δύσκολα: «Ποτέ δεν είναι εύκολος αυτός ο στόχος, όταν έχεις απέναντί σου ομάδες που παλεύουν, επίσης, γι΄ αυτό. Εμείς είχαμε το πλεονέκτημα στη βαθμολογία, που το αποκτήσαμε από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολα τα πράγματα».

Για τη συνέχεια και το αν θα ήθελε να παραμείνει στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο: «Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε γι΄ αυτά. Οι άνθρωποι του Άρη είναι αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις. Εγώ επαναλαμβάνω απλώς πως επιθυμία μου είναι ο Άρης να είναι πρωταγωνιστής!».

To Top