Το διπλό… οικονομικό στοίχημα της διοίκησης και ο ρόλος της Λέσχης

Η διοίκηση του Άρη βρίσκεται στην Ισπανία για συζητήσεις που θα μπορεί να επιφέρουν ένα καλύτερο αύριο στον σύλλογο, σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο και ο Τάσος Πακλατζής περιγράφει στο blog πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα αυτό, καθώς και για το τεράστιο πλεονέκτημα-ασπίδα των κιτρίνων.
 

Η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε αναζήτηση οικονομικών πόρων προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία σε κάθε επίπεδο, πόσο μάλιστα τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Το εγχείρημα της διοίκησης είναι σε πλήρη εξέλιξη ακολουθώντας βήμα-βήμα και οργανωμένα ένα σχέδιο, που αν πετύχει, δίνει λύσεις και όραμα στον σύλλογο.
 Η διαδικασία μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλές απόψεις. Αφενός η παγκόσμια ύφεση, αφετέρου το απροσδιόριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν συχνά επενδυτές για ομάδες της χώρας μας, περιπτώσεις που καταλήγουν συχνά σε φιάσκο.        

 Ο Άρης, ίσως είναι η τελευταία ομάδα που θα έμπαινε στο στόχαστρο επιτήδειων που θα επιδείκνυαν όψιμο ενδιαφέρον για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την διαπραγματευτική ικανότητα των ανθρώπων της ομάδας, αλλά με το γενικότερο πλαίσιο που διέπει τον σύλλογο.

 

Οι επαφές των διοικούντων αφορούν σε δυο στόχους που έχουν τεθεί. ο βασικός είναι η εύρεση χορηγών από την παγκόσμια αγορά. Ο δεύτερος και ποιο πολύπλοκος είναι αυτός του επενδυτή. Στη δεύτερη περίπτωση ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος, αφού πέρα από την οριστικοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας, υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα.

 Θα είναι σαφώς ευχής έργον να τελεσφορήσει μια τέτοια προσπάθεια η οποία έχει μπει σε λειτουργία τις τελευταίες τρεις περίπου εβδομάδες. Δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί μονόδρομο, όμως είναι βασικότατο στοιχείο για τη βιωσιμότητα του συλλόγου κόντρα στα όσα προβλήματα έχουν προκύψει για τις ομάδες που στηρίζονται οικονομικά κυρίως από τον κόσμο τους.

 Καθοριστικό ρόλο παίζει η παρουσία της Λέσχης, από τις εργασίες της οποίας περνούν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την δραστηριότητα και τις κινήσεις της ΠΑΕ. Μια τέτοια συζήτηση είναι εντελώς πρώιμη, ωστόσο βασικό επακόλουθο, γιατί ο ίδιος ο σύλλογος έχει χαράξει τη ρότα που τον κάνει να διαφέρει και να πρωτοπορεί.


Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!  

 

To Top