Το… δωμάτιο επικοινωνίας «σκοράρει»!

Μπορεί να πέρασαν αρκετά 24ωρα από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα του Άρη να… ισοπεδώνει στον αγωνιστικό χώρο τον αήττητο αντίπαλό του, αποτελεί θέμα συζήτησης. Εντός κι εκτός Άρη.

Πριν από τη σέντρα, από τη μια ο Άρης της… Νέας Σμύρνης, ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με κενά στις γραμμές και έλλειμμα ψυχολογίας. Από την άλλη, ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός με τον αέρα του αήττητου, που σκορπάει γκολ σε κάθε αντίπαλο.

Κι όμως, ο Άρης καθήλωσε τον αντίπαλο, τις ενέργειες του, τις σκέψεις του, τις αντιδράσεις.

Λέγεται και δεν είναι ψέμα, ότι στους παίκτες του Άρη έκανε μεγάλη εντύπωση η ψυχολογική προετοιμασία του Πρόμπιερζ, αλλά και η ομιλία του, τον αγώνα. Μίλησε στην καρδιά τους και «σκοράρισε» στον αγωνιστικό τους φιλότιμο, όταν έβαλε το παιχνίδι στη θέση που του αξίζει λέγοντας ότι: «αυτό το ματς είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Δεν υπάρχει αύριο για κανέναν μας».

Μήπως αυτήν την εικόνα δεν έδειξαν οι παίκτες του Άρη;

Η αλήθεια είναι τελικά ότι ο Πρόμπιερζ ξόδεψε εκτός από πολλές ώρες στο χορτάρι και ουκ ολίγες ώρες συζήτησης με τους παίκτες, ομαδικά αλλά και κυρίως ατομικά… Το γραφείο του προπονητή άνοιξε για όλους. Το… «δωμάτιο επικοινωνίας» με άλλα λόγια. Κι αυτό το «δωμάτιο επικοινωνίας» σκοράρει τελικά!

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

1. Καστίγιο και Σολτάνι, οι δυο παίκτες πρώτης γραμμής του Άρη έμειναν στον πάγκο. Και με τους δυο είχε συζήτηση πριν τους αφήσει εκτός ενδεκάδας. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Σολτάνι μιλώντας με φίλους του, αλλά και απλούς φιλάθλους, την περασμένη βδομάδα είχε… προαναγγείλει ότι δεν θα ξεκινούσε το παιχνίδι, γνώριζε την απόφαση του προπονητή του και τη σχολίαζε ως… φυσικό αποτέλεσμα της αγωνιστικής του ύφεσης!

2. «Ο προπονητής αποφασίζει, αυτός ξέρει καλύτερα, εγώ απλά πείσμωσα και έκανα τη δουλειά μου». Αυτή ήταν η απάντηση του Βικτοράς Γιάκομπ στην ερώτηση που του έθεσε πρόσφατα το PRESSARIS σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το «πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής, όταν τη μια Κυριακή είναι εκτός αποστολής και την άλλη στην βασική ενδεκάδα σε παιχνίδι φωτιά;». Το παράδειγμα του Ρουμάνου είναι χαρακτηριστικό της δουλειάς που έγινε στο… «δωμάτιο επικοινωνίας». Ο Πρόμπιερζ εξήγησε τις σκέψεις του στον (ιδιόρρυθμο) Γιάκομπ, τον έπεισε, τον… φόρτισε με θετική ενέργεια.

3. Συζητήσεις και με άλλους παίκτες έκανε ο Πρόμπιερζ. Δεν είναι τυχαία η αγωνιστική αναγέννηση του Τσέζαρεκ. Ούτε ο τρόπος με τον οποίο «έπεισε» τον Βελλίδη για το… σκοτσέζικο ντους της πρώτης παρουσίας του Πρόμπιερζ στην ομάδα.

Αποτέλεσμα συζήτησης είναι και η αγωνιστική συμπεριφορά του Παπαστεριανού, αλλά και η επιστροφή του Καπετάνου…

Το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή δεν έγινε π.χ. στην περίπτωση του Πρίττα, να έχει προκαλέσει και την απόσταση που δημιουργήθηκε… Και αποτελεί απορίας άξιο, γιατί δεν έγινε…

4. Ο Πρόμπιερζ σε αυτή την συζήτηση ξέκοψε, επίσης, ότι δεν ανεχθεί το παραμικρό κρούσμα απειθαρχίας, όπως είναι παραδείγματος χάρη η τήρηση του ωραρίου.

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είναι γνωστό από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, ότι είναι λάτρης της πειθαρχίας και επιθυμεί να τηρείται στρατιωτικό ωράριο στην προσέλευση των ποδοσφαιριστών του στην προπόνηση. Προσπάθησε να το εξηγήσει και να γίνει κατανοητός.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά… Αρκεί, όπως διεμήνυσε και ο ίδιος ο Πολωνός στην ομάδα, να κατέβουν στην Τρίπολη, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό και η εμφάνιση με τον Πανιώνιο, να αποτελέσει μια άσχημη παρένθεση.

 

To Top