ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δύσκoλo έργο του Τερζή, γιατί στα ντέρμπι o παίκτης… ξέρει!

Η αυριανή αναμέτρηση με την Λάρισα μπορεί να μην έχει την… αίγλη, που είχαν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά δεν παύει να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ πιο επικίνδυνο ενδεχομένως από τα δύο προηγούμενα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά. Ο παίκτης αφουγκράζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μέρες πριν τον αγώνα. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζει… μαθαίνει. Ρωτά συμπαίκτες, παρατηρεί το πως λειτουργεί ο οργανισμός όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και παρακολουθεί τα social media. Λίγο πολύ μπαίνει στο κλίμα του ντέρμπι κι ας μην έχει την εμπειρία του ίδιου του αγώνα από πριν.

Τα δύσκολα για κάθε προπονητή είναι τα ματς με αντιπάλους που δεν έχουν την ίδια αίγλη. Στην προκειμένη περίπτωση, το ματς του Άρη με την Λάρισα, ενώ προηγήθηκαν αυτά με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ…

Ο Τόλης Τερζής πήρε εξαιρετικό βαθμό με τον τρόπο που προετοίμασε την ομάδα του στα δύο ντέρμπι, έχοντας ρόλο υπηρεσιακού προπονητή. Γι αυτό και παραμένει στο τιμόνι της ομάδας, μετά από απόφαση των διοικούντων.

Το δύσκολο για τον ίδιο και σε αυτό θα δοκιμαστεί αύριο, είναι να βρει τον τρόπο, προκειμένου να δώσει το εξτρά κίνητρο στους παίκτες του. Αυτό που είχαν δηλαδή στα ντέρμπι, να το διατηρήσει, ακόμα και απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν την ΑΕΛ. Που μπορεί να διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τους προηγούμενους σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στο αγωνιστικό.

Τι είχε πει άλλωστε ο προκάτοχός του, Σάββας Παντελίδης, μετά το ματς με τον Βόλο, όπου ο Άρης ήταν κακός αγωνιστικά και ηττήθηκε; “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια γιατί μας κέρδισε δίκαια ο αντίπαλος, είχε υψηλότερο κίνητρο από εμάς. Μπράβο τους για την διάθεση. Εμείς νομίζαμε πως με την φανέλα θα κερδίζαμε. Το είπα πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα και δεν μπόρεσα να το μεταφέρω στους παίκτες μου. Είναι ευθύνη μου…”. Και μετά από λίγο έθεσε την παραίτησή του.

Έκρινε με λίγα λόγια τότε ο Σάββας Παντελίδης πως δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες του να δώσουν το κάτι παραπάνω κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως ο Βόλος. Διότι με την Μόλντε, το κίνητρο υπήρχε, γι αυτό και εμφάνισε τέτοια παθιασμένη εικόνα η ομάδα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως τα… δύσκολα συνεχίζονται για τον Τόλη Τερζή, καθώς εκτός από το ότι πρέπει να διατηρήσει απόλυτα συγκεντρωμένους τους παίκτες του, ώστε να μην θεωρήσουν εύκολη υπόθεση τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ, να καταφέρει και αγωνιστικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία κλειστή άμυνα.

Ναι μεν οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και οφείλουν να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο σε κάθε αγώνα, όμως αυτό δεν συμβαίνει, διότι μην ξεχνάμε πως υφίσταται και ο ανθρώπινος παράγοντας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το κίνητρο, ο σεβασμός στον σύλλογο (διοίκηση, κόσμος κτλ) και φυσικά η κατάλληλη προετοιμασία τους…

 

 

To Top