Το… δώρο και το πλάνο νίκης

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε για δώρο την πρόκριση στο Μουντιάλ και ανέλυσε μέσω βίντεο τους Σλοβάκους. Ποιες είναι οι επιλογές του για την ενδεκάδα.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Μετά το βραδινό γεύμα στο ξενοδοχείο της Εθνικής, ο Φερνάντο Σάντος έσβησε τα κεράκια της τούρτας παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή. Νωρίτερα σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε από τους διεθνείς ένα δώρο. Το δώρο δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Βέβαια για να περάσει απευθείας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να ανατραπούν τα δεδομένα στον όμιλο. Η Εθνική οφείλει να κάνει το «δύο στα δύο» με Σλοβακία και Λιχτενστάιν και παράλληλα να περιμένει τυχόν στραβοπάτημα της Βοσνίας στο Κάουνας κόντρα στη Λιθουανία. Διαφορετικά θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ σε δύο αναμετρήσεις στις 15 και 19 Νοεμβρίου.

Ανάλυση της Σλοβακίας

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στους ποδοσφαιριστές εκτεταμένα στιγμιότυπα από την ήττα των Σλοβάκων με 2-1 κόντρα στη Βοσνία και ξεκαθάρισε: «Εάν εμείς παρουσιαστούμε καλά οργανωμένοι και με ομαδικό πνεύμα, θα βρούμε τους διαδρόμους για να σκοράρουμε».

Η τωρινή Σλοβακία έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε η «γαλανόλευκη» στην Μπρατισλάβα. Με νέο προπονητή τον Γιαν Κόζακ, ο οποίος συνήθως προτιμάει το 4-3-3, θα επιδιώξει το αποτέλεσμα. «Πρόκειται για μία ομάδα που πιέζει πολύ και σε αναγκάζει να κάνεις το λάθος. Είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και διαθέτει ποιοτικούς παίκτες», ήταν το νόημα της ανάλυσης του αντιπάλου από τον Φερνάντο Σάντος.

Οι σίγουροι και τα δύο ερωτηματικά

Δύο είναι τα διλήμματα του Πορτογάλου σχετικά με το αρχικό σχήμα σε διάταξη 4-3-3. Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή Κώστας Μανωλάς; Ο στόπερ της Ντόρτμουντ είναι 100% έτοιμος ιατρικά. Έχασε τις πρώτες προπονήσεις, αλλά είναι από τις σημαντικότερες μονάδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από την άλλη πλευρά, ο αμυντικός του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση, δείχνει προσαρμογή στις απαιτήσεις της Εθνικής και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει.

Σωτήρης Νίνης ή Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος; Ένα μικρό προβάδισμα έχει ο χαφ του ΠΑΟΚ. Εφόσον επιλεγεί θα παίξει αριστερός εσωτερικός χαφ σε ανάποδο τρίγωνο στο κέντρο (σ.σ. με εξάρι τον Αλέξανδρο Τζιόλη και δεξί εσωτερικό μέσο τον Γιάννη Μανιάτη). Σε περίπτωση που προτιμηθεί ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια θα αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ και ο Γιώργος Σαμαράς θα μεταφερθεί μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, Αλέξανδρο Τζιόλη και Γιάννη Μανιάτη.

Η ενδεκάδα της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Σλοβακία σήμερα στις 21:45 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:Ορέστης Καρνέζης, Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας, Δημήτρης Σιόβας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή Κώστας Μανωλάς, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιάννης Μανιάτης, Σωτήρης Νίνης ή Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Σαμαράς και Κώστας Μήτρογλου.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top