ΑΠΟΨΕΙΣ

Το… δώρο που δεν το εκμεταλλεύθηκε, η λάθος τακτική και η ήττα!

Στην Λάρισα ο μπασκετικός Άρης έδινε ένα κρίσιμο παιχνίδι που θα έπρεπε να το κερδίσει πάση θυσία για να πάρει τους βαθμούς της νίκης και να αποφύγει μελλοντικές περιπέτειες αν κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση της τιμωρίας .

Και όμως στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι τεχνική ηγεσία και παίκτες πήγαν ανέτοιμοι και γνώρισαν την ήττα . Ας δούμε όμως τι έφταιξε και για μια ακόμη φορά φέτος χάθηκε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του Άρη .Όλα ξεκίνησαν με ένα απρόσμενο δώρο που ήταν η ξαφνική απουσία του Κροάτη  σέντερ της Θεσσαλικής ομάδας (2.11μ) Μάριν Μάριτς ενός παίκτη που οδήγησε την Λάρισα στην νίκη στο προηγούμενο παιχνίδι.

Αυτό έκανε ποιο εύκολο το έργο του Τζέιμς Κέλι που αναμενόταν να κάνει πάρτι κάτω από τα δυο καλάθια. Μετά το τζάμπολ όμως όσοι περιμέναμε κάτι τέτοιο διαψευσθήκαμε γιατί απλά οι συμπαίκτες του δεν τροφοδοτούσαν όπως έπρεπε τον Αμερικανό και προσφεύγοντας σε ένα παιχνίδι με μακρινά σουτ που θύμιζαν λίγο μπάσκετ Ποσειδωνίου .

Μάταια περίμενα μια κίνηση από τον Καστρίτη που έδειχνε να δέχεται αυτήν την κατάσταση ίσως γιατί και ο ίδιος γνώριζε και γνωρίζει ότι η ομάδα δεν έχει τον πλέι μέηκερ που θα ηρεμήσει το παιχνίδι και θα «ταΐσει» με ασίστ τον Κέλι .

Έτσι ο Άρης κυνηγούσε στο σκορ τους γηπεδούχους αλλά και όταν ακόμη τους έπιανε δεν είχε παίκτες με καθαρό μυαλό για να  του δώσουν την ώθηση  να περάσει μπροστά και να καθαρίσει το παιχνίδι . Ακόμη και όταν στο τέλος πέρασε μπροστά οι παίκτες του έκαναν παιδικά λάθη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τάχασαν και μαζί και την νίκη.

Αυτόν τον Λόκετ δεν ξέρω γιατί τον κράτησε ο Άρης ; Αφού κ. Καστρίτη τον χρησιμοποιείται ελάχιστα σ’ αυτό το παιχνίδι άρα δεν τον πιστεύεται .Όταν διώξατε τον Σλοβένο γιατί δεν απομακρύνατε και τον Λόκετ για να πάρετε στην θέση του τον πλέι μέηκερ που έπρεπε να έχει η ομάδα.

Ακόμη μου έκανε κακή εντύπωση ο παραγκωνισμός του νεαρού και ταλαντούχου Όμηρου Νετζήπογλου  που είναι περιουσιακό στοιχείο του Άρη και δεν πρέπει επ΄ ουδενί λόγο να χαθεί .

Όπως βέβαια είναι και ο Γιάννης Σιδηροηλίας που καλά κάνατε αγαπητέ κόουτς και τον χρησιμοποιήσατε και πήγε πολύ καλά . Η απόδοση του Γιάννη ήταν το μόνο καλό που βγήκε από την μέτρια εμφάνιση .

Και να ξέρεις Γιάννη Καστρίτη ότι αυτά τα γράφω όχι γιατί θέλω  να κάνω μια κακοπροαίρετη κριτική αλλά για να βοηθήσω να διορθωθούν κάποια πράγματα και ο Άρης να παρουσιαστεί ποιο δυνατός στην συνέχεια και να κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά το κρίσιμο με τον Απόλλωνα Πάτρας στο Παλέ.

Σ.Σ.: θα μπορούσα να γίνω και εγώ αρεστός και να τα ρίξω όλα στην διαιτησία όπως κάποιοι άλλοι εδώ και καιρό μετά από κάθε ήττα. Όμως έτσι θα ρίξω τα αγωνιστικά προβλήματα κάτω από το χαλάκι για να μην φαίνονται και αυτό μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα.

Και κάτι προς την διοίκηση που έχει δύσκολο έργο λόγω των οικονομικών και το αναγνωρίζω ας κάνει μια υπέρβαση και ας φέρει έναν πλέι μεηκερ που θέλει η ομάδα και θα επιλέξει ο προπονητής .

To Top