Το ελληνικό μπάσκετ στον ΟΚΑΝΑ

Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του ΕΚΟ All Star Game ’19, οι διοργανωτές έδειξαν τη θέση που έχει ο αθλητισμός μέσα στην κοινωνία, καθώς επισκέφθηκαν και μοίρασαν δώρα στη Συνδυασμένη Μονάδα Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΜΕΨΥ) και Κοινωνικής Επανένταξης (ΜΚΕ) μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι θεραπευόμενοι, το προσωπικό, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, Αντώνης Γκανάς, υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά τους διοργανωτές, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι αυτό το All Star Game είναι μόνο η αρχή μίας νέας συνεργασίας.

Την… μπασκετική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Καλωσορίσατε σε μία από τις μονάδες μας. Εδώ κάποτε γινόταν χορήγηση του υποκατάστατου, όμως πλέον έχει μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης. Συνολικά στον ΟΚΑΝΑ εξυπηρετούνται περίπου 9000 χρήστες και καλύπτουμε το 80 με 90% των ανθρώπων που χρήζουν θεραπείας. Στόχος μας δεν είναι οι άνθρωποι απλά να παίρνουν το φάρμακο αλλά και να πηγαίνουν στο επόμενο βήμα και να προχωρούν τη ζωή τους αποκτώντας και πάλι κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό προσπαθούμε να το επιτύχουμε τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες δράσεις είτε αθλητικές, είτε μέσω του θεάτρου κ.α.»

Σε εκείνο το σημείο ένας από τους θεραπευόμενους φώναξε ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους: «Ευχαριστώ το θεό που με έφερε εδώ. Και ευχαριστώ το προσωπικό».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ, Ρομπέρτο Καραχάνας που υποστήριξε: «Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αρχικά πρέπει να το αναγνωρίσεις και μετά να μην το αντιμετωπίσεις πυροσβεστικά, αλλά να πας πίσω και να το λύσεις από τη ρίζα του. Στην αρχαία μυθολογία ο μύθος της Λερναίας Ύδρας εξηγούσε αυτό ακριβώς γιατί όταν δεν λύνεις από τη πηγή του ένα πρόβλημα, τότε θα γεννηθούν δύο νέα. Το έργο που κάνετε εδώ είναι σημαντικό όχι μόνο ως προς τη χορήγηση του φαρμάκου αλλά κι η προσπάθεια που κάνετε με τη ψυχή και το μυαλό αυτών των ανθρώπων. Αν δυναμώσεις αυτά τα δύο τότε μπορείς να φύγεις από το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα έχει τεράστια σημασία να πιστεύεις στο εαυτό σου. Χθες, είχαμε ένα παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδιο και είδαμε ότι με τη δύναμη ψυχής μπορείς να κάνεις τα πάντα. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να δυναμώσεις τη ψυχή αυτών των ατόμων και εδώ νομίζω ότι γίνεται καλή δουλειά προς όλες τις κατευθύνσεις».

 

 

Ο Υπεύθυνος Αθλητικού Προγράμματος του ΟΚΑΝΑ, Αλέξανδρος Ψαριανός αφού ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη τόνισε: «Ο αθλητισμός μπαίνει σιγά σιγά στον ΟΑΚΑΝΑ και θέλουμε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί πάνω σε αυτό. Όλος ο μπασκετικός κόσμος μέσα από το All Star Game θα δει τι κάνουμε γιατί θέλουμε να διώξουμε αυτό το στίγμα που υπάρχει στην κοινωνία και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε μέρος του παιχνιδιού».

 

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος, δήλωσε: «Τα παιδιά εδώ δίνουν το δικό τους αγώνα. Για κάποιους λόγους πήρατε λάθος αποφάσεις, όμως το σημαντικό είναι ότι εντοπίσατε το πρόβλημα και τώρα παλεύετε με θέληση για να αλλάξει το μέλλον σας. Είστε σε ένα μέρος με αγάπη και είναι το ιδανικό για να πετύχετε το στόχο που έχετε θέσει. Όλοι κάποιοι στιγμή έχουμε χαρακτηρίσει κάποιον, όμως στόχος είναι να το απαλείψουμε αυτόν τον στιγματισμό που υπάρχει στη κοινωνία και να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους. Εγώ νιώθω ίδιος με εσάς και ισάξιος! Προσπαθήστε να κάνετε τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής σας και θα είναι χαρά μας να σας δούμε και μέσα στο μπάσκετ. Από την πλευρά του ΠΣΑΚ, θα ήθελα να σας πω ότι θα είμαστε κοντά σας όχι μόνο τώρα αλλά και όποτε μας χρειαστείτε, καθώς κάποια μέλη μας παίζουν σε ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, οπότε θα ήταν χαρά μας να είμαστε κοντά σας».

 

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος εξήγησε: «Εμείς που έχουμε περάσει πριν κάποια χρόνια από τα γήπεδα σας δίνουμε το στίγμα γιατί παραμένουμε ενεργοί. Προσωπικά πρεσβεύω το δόγμα της δια βίου άθλησης και στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή. Δεν υπάρχει συνταξιοδότηση από τη ζωή και πρέπει να αθλούμαστε και να προσέχουμε. Πιστεύω αφάνταστα στη δύναμη της ψυχής και όταν έχεις εκεί αποθέματα, μπορείς να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα. Πιστεύω σε εσάς και πιστεύω ότι μπορείτε να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας».

 

Τέλος, ο Χάρης Καρακατσούνης τόνισε: «Όλοι μαζί μπορούμε. Η ομάδα και η έννοια της ομάδας βγαίνει μέσα στην οικογένεια, στην παρέα, στα γήπεδα. Τόσα χρόνια στα γήπεδα μάθαμε ότι στη ζωή υπάρχει το σωστό και το λάθος, όμως μόνο με σεβασμό προς τον άλλον μπορεί να προχωρήσει όλη η ομάδα μπροστά».

To Top